Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής ΕΕ

Η ενίσχυση της προσπάθειας κατά των διακρίσεων σε όλα τα κράτη μέλη και η αντιστοιχία δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας στον μεταβαλλόμενο κόσμο της εργασίας, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο και στο οποίο συμμετείχε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
 Επίσης, οι Υπουργοί ενέκριναν Συμπεράσματα σχετικά με την «Οικονομία της Ευημερίας» και «Το Μέλλον της Εργασίας».
 
Σε παρέμβασή της για τα θέματα της ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι παρόλο το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται και την πολιτική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, σήμερα πολλοί πολίτες υφίστανται διακρίσεις και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Νομοθεσίας αλλά και ενίσχυση των εθνικών νομοθεσιών με αυστηρότερες ποινές και μέτρα. Επίσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για υπέρβαση του σημερινού αδιεξόδου σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την Οδηγία για την ίση μεταχείριση.
 
Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την καταπολέμηση των Διακρίσεων η Υπουργός σημείωσε ότι έχουν ετοιμαστεί επιμέρους Εθνικά Σχέδια Δράσης για τα θέματα ισότητας και μη διακρίσεων με θετικά αποτελέσματα, ενώ τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο των Γραφείων των Επιτρόπων Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ισότητας των Φύλων.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της αντιστοιχίας δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας στον μεταβαλλόμενο κόσμο της εργασίας, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι για να μπορέσει η δια βίου μάθηση να βελτιωθεί περαιτέρω, θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές υποστηρικτικές δομές, οι οποίες να εντάσσονται σε μια ευρύτερη πολιτική δια βίου μάθησης.
 
 Προς επίτευξη αυτού του στόχου, σημείωσε, η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων καθίσταται επιτακτική. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε τη σημασία συμμετοχής τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα σε αυτές τις προσπάθειες όσο και την κατάλληλη ενημέρωση για τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά εργασίας, τις παρουσιαζόμενες επιλογές επαγγελμάτων και τις ευκαιρίες κατάρτισης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 13 εκ. ευρώ
Α. Μιχαηλίδου: Η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας μπορεί να διαμορφώσει ευρωπαϊκές πολιτικές
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λευκωσία λόγω βλάβης-Στο σημείο συνεργείο της ΑΗΚ
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ