Συνελήφθη ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνα που καταζητείτο

Χειροπέδες στον γνωστό Ντένη (Ιορδάνη) Κωστέκογλου, πρώην καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ και του Απόλλωνα φόρεσε η Αστυνομία, ο οποίος ερήμην του καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, ενώ εναντίον του εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης. Επιπλέον καταζητείται για δύο νέες υποθέσεις, που διερευνούν οι Ελληνικές Αρχές. Ο 46χρονος συνελήφθη σε πρακτορείο στη Λευκωσία. 

Ο Κωστέκογλου φέρεται ως εγκέφαλος της κομπίνας που στήθηκε σε βάρος δύο προσώπων, στους οποίους έταζαν δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού και τους απέσπασαν χιλιάδες ευρώ.
 
Για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί άλλα δύο 63χρονοι, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση, εναντίον των οποίων διερευνώνται υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από πολίτες που φέρεται να εξαπατήθηκαν, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 - Μαΐου 2019, στην προσπάθεια τους να λάβουν δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα.
 
Συγκεκριμένα, 49χρονος κατήγγειλε πως ο συλληφθείς και ο Κωστέκογλου, του απέσπασαν χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να αναλάβουν τη δημιουργία εταιρείας για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, από τράπεζα του εξωτερικού.
 
Την ίδια μέρα, 46χρονος προχώρησε σε καταγγελία αναφέροντας πως οι δυο 63χρονου που τελούν υπό κράτηση, του απέσπασαν 50 χιλιάδες ευρώ με σκοπό να δημιουργήσουν εταιρεία στην οποίαν θα εξασφάλιζε δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού.
 
Όταν ο παραπονούμενος μετέβη σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας του εξωτερικού για να παραλάβει το δάνειο, ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.
 
Πλούσιο το παρελθόν του Κωστέκογλου
Ο γνωστός καλαθοσφαιριστής, δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης καθώς τον Φεβρουάριο του 2018, είχε συλληφθεί μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, για κομπίνα που έστησαν σε βάρος 70χρονου επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασαν το συνολικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οι δύο υποσχέθηκαν στον επιχειρηματία αναδιάρθρωση και μείωση των δανείων του, παρουσιάζοντας του πλαστά έγγραφα και αποδείξεις άλλων τραπεζών.
 
Ο πρώην καλαθοσφαιριστής ενεπλάκη και στην πολύκροτη υπόθεση της εξασφάλισης δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Δειτε Επισης

Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου
Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις τεράστιες πυρκαγιές σε Λεμεσό και Πάφο-Καταστροφές και πολλαπλά μέτωπα
Κολλημένη στο πορτοκαλί η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη
Συγκλονισμός στην Ελλάδα... Παράτησε νεκρή την πρώην του και έστελνε SMS από το κινητό της στη μητέρα της
Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός σε Χανιά και Ηράκλειο
ΒΙΝΤΕΟ: Κατεστραμμένες οικίες στη Μαλλιά-Παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους οι αδηφάγες φλόγες
Συνεχίζει το προκλητικό του αφήγημα ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες»
Σπάει τη σιωπή της η μητέρα του Παναγιωτάκη-Η Μουρτζούκου σκότωσε το παιδί μου και έπαιζε θέατρο
LIVE: Μαζικές εκκενώσεις μέχρι και στις Πλάτρες-Ασταμάτητη η πύρινη κόλαση στη Λεμεσό
Πόρτα Δικαστηρίου σε αίτηση Κινέζου για ανατροπή της απόφασης αποστέρησης διαβατηρίου