Διπλωματική επιτυχία η συμφωνία Σότσι για την Τουρκία

Διπλωματική επιτυχία χαρακτηρίζει τη συμφωνία Σότσι ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σχολιάζοντας ότι το σχέδιο των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ για δημιουργία κράτους είναι παρελθόν.
 
Ο Φαχρετίν Αλτούν γράφει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ότι η συμφωνία Σότσι είναι μια ‘διπλωματική επιτυχία χάρη στην ισχυρή ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν”. “Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα καταλήξει με τη συνέχιση της συνεργασίας με φιλικές και συμμαχικές χώρες. Το σχέδιο της διαμελιστικής οργάνωσης για δημιουργία κράτους είναι παρελθόν”, αναφέρει.

Πάντως τις πρωινές ώρες και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν κοινές εργασίες από σήμερα με Ρωσία στο πλαίσιο συμφωνίας Σότσι και πως στο πλαίσιο αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ανάγκη για νέα επιχείρηση πέραν των 30 χλμ της περιοχής της παρούσας επιχείρησης. “Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ την δημιουργία διαδρόμου τρομοκρατίας νοτίως των συνόρων της και ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα”, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην συμφωνία με τις ΗΠΑ για την περιοχή των 120 χλμ, αναφέροντας πως στο τέλος της εκπνοής των 120 ωρών οι ΗΠΑ τους ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση του ΡΚΚ από την περιοχή.

Πάντως ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει τη συμφωνία Σότσι ιστορική, σχολιάζοντας ότι σε 14 ημέρες η Τουρκία έκανε 4 χώρες (ΗΠΑ, Ιράν, Ρωσία, Συρία) να αποδεχτούν ζώνη ασφαλείας 400 χλμ, σχολιάζοντας ότι χθες το βράδυ έγινε συμφωνία και για τις περιοχές πέραν της ‘επιχείρησης πηγή της ειρήνης’. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η νέα προθεσμία για τις υπόλοιπες περιοχές που συμφωνήθηκε με τη Ρωσία για αποχώρηση των Κούρδων μαχητών YPG λήγει στις 29 Οκτωβρίου Τρίτη στις 18.00 και σχολιάζεται πως μετά δεν θα μείνει Κούρδος μαχητής ανατολική του Ευφράτη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Εντός ημερών η επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν-To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»