Τραγωδία στη Κω-Νεκρό ανασύρθηκε το αγοράκι που αγνοείτο

Ακόμη μία τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο καθώς ναυάγησε βάρκα με μετανάστες τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά της Κω μετά από σύγκρουση με φουσκωτό του λιμενικού.
 
Η λέμβος δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας και μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες. Σώος και καλά στην υγεία του, περισυνελέγη από πλωτό του λιμενικού 28χρονος αγνοούμενος αλλοδαπός στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω. Σύμφωνα με το λιμενικό, το παιδάκι που αγνοείτο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Αυτή τη στιγμή οι αρχές αναζητούν έναν ακόμη άνδρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με βάρκα με μετανάστες στην Ελλάδα-Αγνοείται ένα παιδί
 
Στις έρευνες παίρνουν μέρος τρία σκάφη του ΛΣ, ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο Σουπερ – Πούμα και σκάφος Frontex ενώ έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 7μετρο περίπου σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας και -όπως έχει αναφέρει το τριμελές πλήρωμα του φουσκωτού του Λ.Σ.- δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση. Και τα δυο σκάφη ήταν σε κίνηση (το φουσκωτό του ΛΣ ήταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη περιοχή).
 
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, κανείς από τους μετανάστες δεν φορούσε σωσίβιο. Από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. βρέθηκε ο Αρχηγός του Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του περιστατικού και την εξέλιξη των ερευνών.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος
Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
BINTEO: Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στον Φενεό-Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα
«Νόμιζα ότι ήταν ξύλα που καίγονταν, αλλά ήταν οι γονείς μου...»-Επτά χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι
Νέες αποκαλύψεις για τους αστυνομικούς που διακινούσαν ναρκωτικά-Ο ρόλος κλειδί της συντρόφου του εγκεφάλου
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ