Μετά τον σάλο, διέταξε έρευνα το Υπουργικό για τα διαβατήρια

Θα γίνει έρευνα για τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και, αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό, θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Μετά από ενημέρωση, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ο Υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει και θα γίνει έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και για τις οποίες γίνεται λόγος. Πολιτογραφήσεις που είχαν παραχωρηθεί με τους κανονισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν προτού εφαρμοστούν οι σημερινοί αυστηρότεροι έλεγχοι και περιορισμοί που ισχύουν με βάση τους κανονισμούς», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.
 
Πρόσθεσε ότι «θα γίνει έρευνα για αυτές τις περιπτώσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται».
 
Ερωτηθείς από ποιο έτος και πίσω θα γίνει η έρευνα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι κανονισμοί, είναι γνωστό, είχαν αλλάξει σε δύο φάσεις και τελικά τον Φεβρουάριο φέτος είχαν ληφθεί αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι γνωστό, πλέον, ότι για να υποβληθεί αίτηση απαιτείται ο αιτητής να είναι κάτοχος βίζας Σιένγκεν. Απαιτείται, επίσης, όπως πάντα, το λευκό ποινικό μητρώο, αλλά επιπρόσθετα γίνεται διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων διεθνώς με εξειδικευμένους Οίκους και οπωσδήποτε δεν μπορούν να είναι αιτητές πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.
 
«Υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, υπάρχει πλέον μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην οποία μπορούν να προστρέξουν και Υπηρεσίες και θεωρούμε ότι σήμερα γίνεται έλεγχος ενδελεχώς με βάση και την εμπειρία, αλλά και τις τυχόν αμφίβολες περιπτώσεις που είχαν εμφανιστεί από το παρελθόν. Θα εξεταστούν οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 
 

Δειτε Επισης

Τατάρ: Μεγάλο βήμα το ανακοινωθέν της Συνόδου Οργανισμού Τουρκικών Κρατών
Καρογιάν για Οδυσσέα-«Ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά δεν προωθείται με κουτσομπολιό ή φωτοβολίδες κρότου λάμψης»
Ευχαριστίες Στάρμερ στον Χριστοδουλίδη για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με Ευρώπη
Τραβά το σχοινί ο Οδυσσέας για Ανώτατο και Εισαγγελέα-«Αντέδρασαν με ταχύτητα σε αναφορά που εκθέτει τον Πρόεδρο»
Στο Ελσίνκι για διήμερη επίσκεψη εργασίας ο Πρόεδρος
Σχέδιο Δράσης για Επαναπατρισμό Κυπρίων με τέσσερις δράσεις παρουσίασε ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
Πολεμικές ιαχές από Οδυσσέα-Κράτησε... εφεδρεία για να χτυπήσει Χριστοδουλίδη και να δημιουργήσει σκιές
Πολύ κοντά σε στρατηγική συμφωνία για άμυνα και ασφάλεια Κύπρος και ΗΒ
Διευκρινίσεις Κόμπου για την ευρωπαϊκή συζήτηση για Ισραήλ-Χρειάζεται «ροή βοήθειας σε κλίμακα»
Κανονικά την 1η Ιουνίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Δόθηκε παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων