Ξανά στο ΥΠΟΙΚ για το συνταξιοδοτικό οι καθηγητές-Την Παρασκευή η συνάντηση με τον Χάρη

Την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη για το θέμα των πρόωρων αφυπηρετήσεων και σε αυτό θα συζητηθεί και το θέμα της ΟΕΛΜΕΚ για τερματισμό των αναλογιστικών μειώσεων.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι στην σύσκεψη της Παρασκευής θα συζητηθεί το αίτημα που είχαν σαν ΟΕΛΜΕΚ για τερματισμό των αναλογιστικών μειώσεων στην περίπτωση που αφυπηρετεί κάποιος πρόωρα .
 
«Το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε μια απόφαση πριν ένα χρόνο περίπου, έτσι ώστε να δοθεί για μια φορά το δικαίωμα σε όσους ενδιαφέρονται να αφυπηρετήσουν πρόωρα χωρίς να τους επιβληθεί καμία μείωση στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία εδώ και τέσσερις μήνες περίπου και μετά από έντονα διαβήματα της Κυβέρνησης, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, έχουν επικοινωνήσει μαζί μας από το Υπουργείο Οικονομικών και μας έχουν καλέσει να παραβρεθούμε την Παρασκευή, στις 9 το πρωί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, Υπουργείο Παιδείας, Εκπαιδευτική Υπηρεσία -ελπίζω-, έτσι ώστε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά τις ημερομηνίες που ενδεχομένως να δικαιούνται να υποβάλουν για πρόωρη αφυπηρέτηση οι εκπαιδευτικοί», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, «στόχος μας είναι να πάει το νομοσχέδιο άμεσα στην Βουλή για να ψηφιστεί, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν οποιαδήποτε λειτουργικά προβλήματα κατά την σχολική χρονιά 2020-2021».
 
«Ως ΟΕΛΜΕΚ θα ζητήσουμε από τους αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο διάλογος για το συνταξιοδοτικό ζήτημα που αφορά τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών και άλλων κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι μονιμοποιούνται από την 1η Οκτωβρίου 2011 και δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο », κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων