Κτύπησε νωρίτερα ο Θησέας-Σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες

Ενωρίτερα απ’ αναμενόταν κτύπησε η θεομηνία, την Κύπρο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις μετεωρολογικής υπηρεσίας, ισχυροί άνεμοι και σφοδρές καταιγίδες θα έπλητταν την Κύπρο αύριο.
 
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή στις οποίες η ένταση της βροχής πιθανόν να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλάζι.
«Δεν είναι τροπικός κυκλώνας, ούτε μεσογειακός κυκλώνας. Είναι ένα σύστημα χαμηλής πίεσης που άρχισε να επηρεάζει την Κύπρο από τις πέντε το απόγευμα. Το Τμήμα Μετεωρολογίας θα εκδώσει προειδοποίηση μέχρι τα μεσάνυκτα και πιθανόν μέχρι το υπόλοιπο της νύκτας», ανέφερε στον REPORTER, ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαϊδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Δείχνει τα δόντια του ο Θησέας-Δρόμοι ποτάμια, ζημιές και black out
 
Στους δρόμους Πυροσβεστική και ΑΗΚ
Τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου βρίσκονται επί ποδός, ώστε να επιδιορθωθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα συνεργεία ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες επιδιόρθωσης των βλαβών, τόσο σε Λάρνακα, όσο και Λεμεσό, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου τους παρέχει όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς τους και για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτροπή πτήσης λόγω κακοκαιρίας-Προσγειώθηκε στην Πάφο αντί στη Λάρνακα

Σε συναγερμό τέθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που άρχισε να δέχεται, κυρίως στη Λεμεσό, πολλές κλήσεις για παροχή βοήθειας.
 
Ήδη, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στους δρόμους, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εκτοξεύτηκαν στέγαστρα ελέω Θησέα στη Λεμεσό
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε ότι συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να απομακρύνουν δέντρα που απεκόπησαν σε διάφορες περιοχές.«Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν, από του ισχυρούς ανέμους», δήλωσε στον REPORTER, ο δήμαρχος Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 13 εκ. ευρώ
Α. Μιχαηλίδου: Η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας μπορεί να διαμορφώσει ευρωπαϊκές πολιτικές
Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λευκωσία λόγω βλάβης-Στο σημείο συνεργείο της ΑΗΚ
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο... Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Η ενημέρωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών για την υποχρεωτική ταυτοποίηση προπληρωμένων SIM
Υπ. Άμυνας: Επιτακτική ανάγκη να τεθεί η ενίσχυση αμυντικών δυνατοτήτων ως ύψιστη προτεραιότητα
Αποκαταστάθηκε βλάβη σε αγωγό υδροδότησης στη Λεμεσό
Ολοκληρώνεται η διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 33χρονου μεταμοσχευμένου-«Κανονικά πρέπει να το έχουμε μέχρι αύριο»
Χ. Παρπαρίνου: Η φωνή τους ακούγεται δυνατά στο εξωτερικό, αλλά αγνοείται στο σπίτι τους