Τραμπ: Αίρονται οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα ενημέρωση την Ουάσιγκτον πως η κατάπαυση του πυρός στη Συρία θα είναι μόνιμη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε σε δηλώσεις του ότι ορισμένοι Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στη Συρία, για να προστατεύουν κοιτάσματα πετρελαίου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Λευκός Οίκος θα επαναφέρει τις κυρώσεις εάν οι τουρκικές δυνάμεις παραβούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Συρία πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο ISIS δεν θα διεκδικήσει καμία επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα είχε επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Ακάρ: Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα με τα F-35
Η Τουρκία αναμένει πως θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την παραγωγή των μαχητικών F-35, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σημείωσε πως η Άγκυρα παραμένει στον πυρήνα του ΝΑΤΟ παρά τις επικρίσεις των συμμάχων για την εισβολή της στη Συρία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΑΜ σημείωσε πως ελπίζει πως θα είναι οι προσωρινές οι αμερικανικές κυρώσεις για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Εντός ημερών η επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν-To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»