BINTEO: Εικόνες καταστροφής στην Επισκοπή-Θέρισε ότι βρήκε η θεομηνία

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν, έπειτα από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Επισκοπή.
 
Δύο αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από δέντρα, ντεπόζιτα σπιτιών μετακινήθηκαν από τη θέση τους, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και άλλα υποστατικά.
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.  «Όπου μπορούμε παρέχουμε βοήθεια στους κατοίκους. Επιστρατεύσαμε εκσκαφείς και μετακινήσαμε δέντρα έτσι ώστε να απεγκλωβίσουμε τα οχήματα. Απεκόπησαν και πολλά καλώδια της ΑΗΚ. Προσπαθούμε να παράσχουμε βοήθεια στους κατοίκους που υπέστησαν ζημιές».
Πυροσβεστικά οχήματα των Βάσεων και της Δημοκρατίας, βρίσκονται στην περιοχή για άντληση νερών από σπίτια τα οποία πλημμύρισαν. «Τουλάχιστον πέντε σπίτια που είδα εγώ είναι πλημμυρισμένα. Πρέπει, όμως, να είαι πολύ περισσότερα», ανέφερε ο κοινοτάρχης.
Από τη σφοδρή θεομηνία, που έπληξε την περιοχή, προκλήθηκαν ζημιές στο δημοτικό σχολείο της Επισκοπής, στον παιχνιδότοπο και σε άλλα υποστατικά της κοινότητας.
Μεγάλες καταστροφές λόγω της χαλαζόπτωσης προκλήθηκαν και σε καλλιέργειες και κυρίως σε φυτείες με ελαιόδεντρα.
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής για τις επόμενες μέρες
Ασταθής αέρια μάζα και χαμηλή πίεση στην ανατολική Μεσόγειο, θα επηρεάζουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ προς τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Αργότερα, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ, ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές του νησιού. Σε κάποιες περιοχές οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται, σε κάποιες περιοχές, μικρή άνοδος ενώ το Σάββατο αναμένεται γενικά μικρή περαιτέρω άνοδος στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί το Σάββατο κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 

Δειτε Επισης

Οδηγίες για εκκένωση του Ομόδους-«Κάποιοι άλλοι παίρνουν αποφάσεις για μένα που ζω στην κοινότητα»
Στέλνει 26 δασοκομάντος η Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών
Στα 124 τετραγωνικά χιλιόμετρα η εκτιμώμενη καμένη γη στη Λεμεσό (pics)
Τριάντα δευτερόλεπτα, 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένης γης-Το timelapse της φονικής πυρκαγιάς
Τραγικός ο πρώτος απολογισμός από τη φωτιά σε 15 κοινότητες-Ζημιές σε 53 οικίες, τρία υποστατικά και 88 οχήματα
Με τέτοια καταστροφή και όλεθρο, δεν μπορεί να λέει κανείς πως «έγιναν όλα όσα μπορούσαν να γίνουν»...
Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας εγκαυματίας στη Λευκωσία-Σε ετοιμότητα ιδιωτικά νοσηλευτήρια
Ήταν στο εξοχικό τους στην Συλίκου το ζεύγος, έφυγαν μετά την εκκένωση-Εγκλωβίστηκαν στις πύρινες γλώσσες
Σε επιφυλακή η Μαλιά για αναζωπυρώσεις, κάηκαν ολοσχερώς 15 κατοικίες
Τη Δευτέρα η απόφαση αν θα αποφυλακιστεί ο Αϊκούτ για λόγους υγείας