Α. Νεοφύτου: Μπορούν να γίνουν πολλά για στήριξη των αγροτών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο των επαφών του με τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα παραγωγής συναντήθηκε την Τρίτη με αγρότες στην περιοχή της Περιστερώνας, όπου αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τον τομέα και έγινε κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε πως δεν θα μείνει στα λόγια καθώς μπορούν να γίνουν πολλά για στήριξη των αγροτών.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνοντας ότι πρέπει να διατηρηθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας και η γεωργία, παρατήρησε πως «είναι έγκλημα να εγκαταλείψουμε δεκάδες χιλιάδες κόσμο που αναγιώθηκε μέσα στα χωράφια, συνεχίζει να εργάζεται και είναι η τάξη που αν δεν δουλέψουν αυτοί δεν έχει να φάει ο κόσμος».
 
Περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα εισοδήματα των αγροτών  είναι πενιχρά καθώς έχουν  ψηλά κόστη παραγωγής.
 
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως από τη στιγμή που το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιτρέπει να υπάρχει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ  στο αγροτικό ρεύμα δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να χρεώνουμε τους γεωργούς με 19% ΦΠΑ στην κατανάλωση αγροτικού ρεύματος.
 
Καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου είπε πως άκουσε τα προβλήματα και τις εισηγήσεις των παρευρισκομένων  και θα κάνει ότι μπορεί ως Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ώστε «να δείτε και οι γεωργοί μια άσπρη μέρα».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο  γεωργός Πέτρος Χατζηνεοφύτου υποδεχόμενος τον κ. Νεοφύτου είπε πως με τα δεδομένα τα σημερινά, δεν μας μένουν κέρδη και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να εγκύψει στα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

Δειτε Επισης

Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε πολεμικά αεροπλάνα με προορισμό το Ακρωτήρι
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Απολογείται η Toyota για τα λανθασμένα sms λόγω ΤAKATA-«Η βάση δεδομένων παραχωρήθηκε από το ΤΟΜ»
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Πεζεσκιάν: Μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος είναι να σταματήσουμε άνευ όρων την επιθετικότητα του Ισραήλ
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα σε πολυκατοικία στη Λεμεσό (pics)
Τι θα συμβεί αν οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν το Ιράν-Εμπειρογνώμονες προειδοποιούν για τα πιθανά σενάρια