Δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας για τον ξυλοδαρμό του εξάχρονου στην Πάφο

Δεμένα είναι τα χέρια της Αστυνομίας για το περιστατικό βίας σε Δημοτικό σχολείο στην Πάφο, όπου εξάχρονος μαθητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού χθες από τρεις μεγαλύτερους συμμαθητές του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαθητής δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του και κατέληξε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ξεκίνησαν την διερεύνηση της υπόθεσης λαμβάνοντας καταθέσεις, ωστόσο, το γεγονός ότι οι φερόμενοι θύτες είναι κάτω των 14 ετών, είναι ποινικά ανεύθυνοι.
 
Παρόλα αυτά, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες γύρω από την υπόθεση και εφόσον ολοκληρωθούν αναμένεται να αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα έχουν ενώπιον τους.
 
Ωστόσο, για άλλη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα γύρω από τις υποθέσεις που εμπλέκονται ποινικά ανεύθυνα πρόσωπα, κάτω των 14 ετών, τα οποία με βάση τη νομοθεσία δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά.
 
Την ίδια ώρα, για την υπόθεση είναι ενήμερο και το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο είναι σε συνεργασία με τις Αρχές.
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε ότι το περιστατικό διερευνάται και από το Υπουργείο Παιδείας. Τόνισε, επίσης, πως δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Το εξάχρονο αγόρι είναι αλλοδαπός και δεν μιλά ελληνικά.
 
«Αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να πούμε είναι πως δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου επιτέθηκαν στον μαθητή και από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται πως το παιδί γδάρθηκε εκτός τάξης», σημείωσε ο κ. Αντωνέλλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Φοβόταν να μιλήσει ο εξάχρονος για τον ξυλοδαρμό, είπε ότι χτύπησε μόνος του

Δεν σημειώθηκε την ώρα λειτουργίας του σχολείου
 
Η επίθεση σε βάρος του εξάχρονου μαθητή δεν έγινε την ώρα λειτουργεία του σχολείου, ανέφερε προηγουμένως στον REPORTER, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.
 
Ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως από τη διερεύνηση του περιστατικού, δεν διαπιστώθηκε να σημειώθηκε την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο.
 
«Η Διευθύντρια του σχολείου μας ενημέρωσε πως δεν φαίνεται να έγινε κατά το σχολικό χρόνο. Η ίδια βρισκόταν στην παιδονομία και ήταν κοντά στις τουαλέτες και δεν διαπίστωσε τέτοιο περιστατικό. Από εκεί και πέρα, το Υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσει τις έρευνές του και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε πως θα λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα».
 
Έντονη η αντίδραση των γονέων
Την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων προκάλεσε το νέο περιστατικό βίας στην Πάφο, με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρη Χριστοφή, να τονίζει στον REPORTER πως είναι απαράδεκτη η επίθεση, καθώς πρόκειται για εξάχρονο μαθητή.
 
«Όπως πληροφορούμαστε, το περιστατικό διαδραματίστηκε στις τουαλέτες του σχολείου, σε ένα χώρο που δεν επιτηρείται και έγινε κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαλείμματος. Είναι ένα περιστατικό που καταδικάζουμε όλοι μας και περιμένουμε πληροφορίες από το επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί», σημείωσε ο κ. Χριστοφή, προσθέτοντας πως η κατάσταση της υγείας του μαθητή, δεν εμπνέει ανησυχία.
 
Την ίδια ώρα σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Πόλης και Επαρχίας Πάφου Αννίτα Ταλιώτου  καταδίκασε το περιστατικό και ανέφερε πως αποτελεί υποχρέωση του γονέα, συγγενή, φίλου, γείτονα, δασκάλου και κάθε πολίτη να διαφυλάσσει και να διεκδικεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλα τα παιδιά απαλλαγμένο από κάθε μορφής βία.

Καταδίκασε «αυτά τα περιστατικά βίας γιατί για εμάς κάθε παιδάκι ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας είναι όλα τα ίδια». 

Καταλήγοντας η κ. Ταλιώτου ανέφερε πως η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί άμεσα από την Αστυνομία και όποια και αν είναι η απόφαση θα πρέπει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, κατέληξε.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα