Η Μόσχα εκτιμά πως 500 κρατούμενοι έχουν δραπετεύσει από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα πως η εκτίμηση της Μόσχας είναι πως έως και 500 κρατούμενοι, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν δραπετεύσει από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία, μετά την αποχώρηση των φρουρών από τις θέσεις τους.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, ο Σόιγκου ανέφερε πως έχουν ληφθεί μέτρα για να την εκ νέου σύλληψη των δραπετών.

Συμπλήρωσε πως οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν σήμερα Μόσχα και Άγκυρα για κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία απαιτούν από την Μόσχα να στείλει επιπλέον εξοπλισμό και δυνάμεις στην περιοχή.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Εντός ημερών η επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν-To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»