Σε Αθήνα και Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Βουλής

Για Αθήνα και Στρασβούργο αναχωρεί αύριο, 22 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Στην Αθήνα, μεταβαίνει κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, για να εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο σε ειδική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την 79η επέτειο του «ΟΧΙ», στις 23 Οκτωβρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στις Εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Στην ίδια Διάσκεψη, θα παραστεί και η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 60 Προέδρων Κοινοβουλίων, είναι το όραμα του «Κοινού Ευρωπαϊκού Σπιτιού» για τα επόμενα εβδομήντα χρόνια, η υλοποίηση της Ατζέντας 2030 και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων όσον αφορά στην προάσπιση της γυναίκας στη δημόσια και πολιτική ζωή.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο κ. Συλλούρης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, Liliane Maury Pasquier, καθώς και άλλες επαφές με ομολόγους του που θα μετέχουν στην ίδια διοργάνωση.
 

Δειτε Επισης

Ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό στην Κρήτη-Έσπασαν εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Απαντά στις κατηγορίες της Ιεράς Συνόδου ο Τυχικός-Αναμένεται πολύωρη η συνεδρία
Μαθητές κουκουλοφόροι πίσω από τη φωτιά στο σχολείο στη Λεμεσό-Έκαψαν ελαστικά και έριχναν κροτίδες
Για οικονομικές διαφορές και διαφωνία για γυναίκα τα μαχαιρώματα στο Παραλίμνι-Υπό τετραήμερη κράτηση ο 65χρονος
Ανατροπή από Εφετείο, ελεύθερος ο δεσμοφύλακας που προφυλάκισαν για τις μεταπωλήσεις προϊόντων-Έδειξε σφάλματα πρωτόδικου Δικαστηρίου
Αυτό είναι το ζευγάρι Ισραηλινών που δολοφονήθηκε-Ο 28χρονος είχε αγοράσει δαχτυλίδι και θα της έκανε πρόταση γάμου
Καταζητείται 35χρονος για επίθεση και οπλοφορία στη Λευκωσία (pic)
Ο Νετανιάχου ενισχύει την ασφάλεια στις ισραηλινές πρεσβείες μετά την επίθεση με τους δύο νεκρούς
Συναγερμός για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη-Σουηδία, Νορβηγία και Ολλανδία επιστρέφουν στα μετρητά
Σε κλοιό ισραηλινών δυνάμεων τα δύο λειτουργικά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα