Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός»

Οι εξελίξεις στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατηγόρησε τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ότι στάθηκαν στο πλευρό της τρομοκρατίας.
 
Σε ομιλία του στο φόρουμ που διοργάνωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT World, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι εξελίξεις που ζήσαμε στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν”, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη και την ελευθερία κανενός”. “Εμείς υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το μέλλον το δικό μας και των αδελφών μας”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “ολόκληρη η Δύση στάθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών και όλοι μαζί μας επιτέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του ΝΑΤΟ και των χωρών της ΕΕ. Όλοι”. “Μα αφού εσείς ήσασταν εναντίον της τρομοκρατίας; Από πότε ξεκινήσατε να κινείστε μαζί την τρομοκρατία; Μήπως αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις έγιναν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν το μάθαμε; Πως γίνεται αυτό;”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των 120 ωρών”. “Αύριο θα ταξιδέψουμε στη Ρωσία. Σε αυτό το ταξίδι θα συζητήσουμε με τον κ. Πούτιν και μετά θα κάνουμε πρώτα ο Αλλάχ τα βήματα που πρέπει να γίνουν”, ανέφερε.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι στα 17-18 χρόνια διακυβέρνησής του κόμματός του ΑΚΡ “δεν καθίσαμε ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν καθόμαστε και δεν θα καθίσουμε. Άλλοι μπορεί να καθίσουν, δεν μας ενδιαφέρει”.
 
Πρόσθεσε ότι “έχουν περάσει οι μέρες που στο παρασκήνιο διοικούσαν κράτη”. “Τελείωσε πλέον η στρεβλή τάξη πραγμάτων. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Νεκρός 16χρονος στην Αυστραλία που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι
Στους 57 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Σοκάρει η καταγγελία της αναπληρώτριας υπ. Υγείας της Αυστραλίας-«Με νάρκωσαν και με βίασαν»
Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975