Αφύλακτες δώδεκα φυλακές με μαχητές στη Συρία λόγω τουρκικής εισβολής

Δώδεκα συριακές φυλακές όπου κρατούνταν ξένοι μαχητές καθώς και οκτώ καταυλισμοί προσφύγων έμειναν αφύλακτοι ως αποτέλεσμα της επιχείρησης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας.
 
Μιλώντας από την Κίνα, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε πως υπάρχει κίνδυνος οι μαχητές να αποδράσουν και να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.
 
Για τους λόγους αυτούς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι είναι αναγκαίο «να γίνουν προσπάθειες από την διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις των τρομοκρατών, η ιδεολογία και η προπαγάνδα τους».
 
Παράλληλα ο Σεργκεί Σόιγκου επεσήμανε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος», αφού ηττήθηκε στη Συρία έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στην νοτιο-ανατολική Ασία.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Παντρεμένη με μέλος ελίτ και πλούσιας οικογένειας η HR που... πιάστηκε με τον CEO σε συναυλία των Coldplay
Στους 27 οι νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους στο Μπανγκλαντές-Ανάμεσα τους και παιδιά
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη