Μ. Τζόνσον: Πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αποδεκτή οι τελωνειακοί έλεγχοι στην Ιρλανδία

«Πολύ εποικοδομητικές και εκτενείς προτάσεις» θα υποβάλει η Βρετανία στην ΕΕ για το Brexit, δήλωσε στο BBC ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαιώνοντας ότι οι προτάσεις θα κατατεθούν «σύντομα».

Σημείωσε δε ότι «πρέπει να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα» που υπαγορεύει τη διενέργεια κάποιων τελωνειακών ελέγχων στο εμπόριο μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας μετά από το Brexit.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι αυτοί οι έλεγχοι θα είναι «απολύτως ελάχιστοι» και «δε θα περιλαμβάνουν νέες υποδομές».

Μιλώντας στο Sky News τόνισε ότι οι όποιοι έλεγχοι δε θα γίνονται στα σύνορα. Παραδέχθηκε επίσης ότι οι προτάσεις του θα ακυρώνουν την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Ην. Βασιλείου του Δεκεμβρίου του 2017, σύμφωνα με την οποία δε θα έπρεπε να υπάρξουν σύνορα ή έλεγχοι στα ιρλανδικά σύνορα μετά από το Brexit.

Στη συνέντευξη για το BBC πρόσθεσε ότι οι βρετανικές προτάσεις θα είναι «καλές και δημιουργικές», αν και είπε ότι αποδέχεται πως «ίσως υπάρχει λίγος δύσκολος δρόμος μπροστά».

Σε σχετική ερώτηση είπε, εξάλλου, ότι «απλά δεν είναι αλήθεια» πως είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο στο μηρό τη δημοσιογράφο Σάρλοτ Έντουαρντς σε ένα γεύμα προ 20 ετών.

Στο Sky News κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την Αμερικανίδα επιχειρηματία Τζένιφερ Αρκιούρι, η οποία είχε λάβει κονδύλια από το δήμο του Λονδίνου την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο ίδιος. Ο κ. Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινή δημοσκόπηση καίει τον Νετανιάχου-«Τον νοιάζει περισσότερο η εξουσία παρά η απελευθέρωση των ομήρων»
ΕΕ: «Ζητάμε σεβασμό»–Η απάντηση της Ένωσης στις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών 50%
Επιστρέφει στα «ανοιχτά μέτωπά» του ο Τραμπ-Τα μηνύματα που στέλνει σε Χάρβαντ, Ευρώπη και Apple
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών στην Αυστραλία
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα