Χάκαραν ΑΤΜ και άρχισε να βγάζει λεφτά

Υπάλληλος γερμανικής τράπεζας στην πόλη Φράιμπουργκ παρατήρησε ότι ένα ΑΤΜ «φερόταν» περίεργα, αφού στο μήνυμα καλωσορίσματος, αντί για το τυπικό, έγραφε: «Χο! Χο! Χο! Ας φτιάξουμε κοτολέτες σήμερα»!

Το περιστατικό όμως αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά αστείο, αφού ήταν αποτέλεσμα του ιού που είχαν βάλει χάκερ στο σύστημά του και έκανε το μηχάνημα να «φτύνει» χρήματα, ώσπου άδειασε τελείως.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του περιοδικού «Motherboard» και γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ήδη με το σχετικό ρωσικό software που στοιχίζει 1000 δολάρια έχουν γίνει αρκετές τέτοιες επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Δυνητικά αυτό μπορεί να επηρεάσει κάθε χώρα» σχολιάζει ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Ντέιβιντ Σάντσο.

Πηγή: Espresso

Δειτε Επισης

Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»
BINTEO: Μέσα στον φόβο γεννήθηκε η ελπίδα-Tρίδυμα στο Ισραήλ ήρθαν στον κόσμο εν μέσω βομβαρδισμών
Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν συνέπειες αν μας επιτεθούν
Ερντογάν για Νετανιάχου: Έχει ξεπεράσει από καιρό τον Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας
Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο
H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στη Μελβούρνη-Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο