Ξήλωσαν μια από τις μεγαλύτερες σελίδες παιδικής πορνογραφίας-Συνέλαβαν 337 χρήστες

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη το «κατέβασμα» αυτού που αποκαλεί ως τον «μεγαλύτερο» ιστοχώρο παιδικής πορνογραφίας στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Οπως ανακοινώθηκε, κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός υπηκόου Νότιας Κορέας, ο οποίος φέρεται να διαχειριζόταν το site, και σε περισσότερους από 300 χρήστες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το CNN.

Το αρμόδιο υπουργείο τόνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι ο Τζονγκ Γου Σον ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας «Welcome To Video», και είναι υπό κράτηση στη Νότια Κορέα, όπου αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες.

Σε όλο τον κόσμο, 337 χρήστες του ιστότοπου συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τσεχία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Βραζιλία και την Αυστραλία.

Ο Σον συνελήφθη και ο διακομιστής κατασχέθηκε τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Αστυνομικοί από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα κατάσχεσαν οκτώ terabyte βίντεο παιδικής κακοποίησης, που προσφέρονταν προς αγορά με bitcoin στο «Welcome To Video».

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας πρώην πράκτορας της εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ήταν μεταξύ των περισσότερων από 30 χρηστών του site που κατηγορούνται στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος στο Τέξας, ομολογώντας ότι έλαβε βίντεο παιδικής πορνογραφίας με σκοπό να τα δει και καταδικάστηκε σε 70 μήνες στη φυλακή και 35.000 δολάρια αποζημίωση. Μόλις αποφυλακιστεί θα παραμένει υπό επιτήρηση για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ως αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης, διασώθηκαν στις ΗΠΑ, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο 23 παιδιά - θύματα, τα οποία εκμεταλλεύονταν ενεργά οι χρήστες του ιστότοπου.

Πηγή:huffington post

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
O Ζελένσκι ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Νεκρός 16χρονος στην Αυστραλία που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 57 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Σοκάρει η καταγγελία της αναπληρώτριας υπ. Υγείας της Αυστραλίας-«Με νάρκωσαν και με βίασαν»
Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Στο παρά πέντε εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή-Κοντά σε συμφωνία η Χαμάς, επιφυλάξεις από το Ισραήλ