Κραυγή από τη Συρία... «Βοηθήστε μας! Είμαστε φοβισμένοι, πεινασμένοι, διψασμένοι»

Κορυφώνεται η ανθρωπιστική κρίση ενώ η τουρκική εισβολή στη Συρία συνεχίζεται.

Δραματικές ώρες περνάνε οι κάτοικοι στο Ρας Αλ Αΐν (Σέρε Κανίγιε) όπου διεξάγονται οι πιο σκληροί βομβαρδισμοί από την έναρξη της τουρκικής εισβολής.

Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (SDC) που διοικεί την περιοχή της Ροτζάβα στη βορειοανατολική Συρία, απηύθυνε σήμερα «επείγουσα ανθρωπιστική έκκληση», προκειμένου «να ανοίξει ένας ασφαλής  ανθρωπιστικός διάδρομος για να εκκενωθούν οι νεκροί και οι τραυματίες πολίτες που παγιδεύτηκαν στην πόλη Ρας Αλ Αΐν / Σέρε Κανίγιε, καθώς και να σταματήσει η επίθεση και να προληφθούν οι σφαγές και η γενοκτονία των αμάχων». 

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η μαρτυρία αμάχου που μεταφέρει ο Κέντρο Πληροφόρησης της Ροτζάβα: «Είμαστε φοβισμένοι, πεινασμένοι, διψασμένοι. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Ανθρωπιστικά κονβόι που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εμπόλεμη ζώνη, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ύστερα απο βολές με πραγματικά πυρά.

 



Το SDC ανακοίνωσε επίσης ότι σε 218 ανέρχονται οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά, που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

 

Περικυκλωμένο το Ρας Αλ Αΐν

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κέντρο Πληροφόρησης της Ροτζάβα, το Ρας Αλ Αΐν είναι αυτή τη στιγμή περικυκλωμένο. Χτες το βράδυ οι Σύροι αντάρτες – σύμμαχοι της Τουρκία βρίσκονταν στη βόρεια, ανατολική και δυτική πλευρά. Μετά από σκληρές συγκρούσεις κατάφεραν να εγκατασταθούν και στη νότια πλευρά κι έχουν μια παρουσία και μέσα στην πόλη. Οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονται, όπως επίσης και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι βολές πυροβολικού.

300.000 οι πρόσφυγες

Η τουρκική εισβολή έχει προκαλέσει μέσα σε οκτώ ημέρες τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. 

«Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν εκτοπισθεί από την έναρξη της επίθεσης» στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι αναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τις μάχες στην επαρχία Χασακέ, την περιφέρεια του Κομπάνι (επαρχία Χαλεπίου) και την περιφέρεια του Ταλ Αμπιάντ (επαρχία της Ράκα). Πολλοί εκτοπισμένοι βρήκαν καταφύγιο σε συγγενείς τους σε ασφαλέστερες ζώνες, άλλοι κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο σε περιβόλια. Σαράντα σχολεία της επαρχίας Χασακέ έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 


Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Για αποκλεισμό από ευρ. αμυντικά προγράμματα κάνει λόγο το τουρκικό ΥΠΑΜ δείχνοντας προς Ελλάδα
Ελεύθεροι οι δύο που συνελήφθησαν για την επίθεση στο οίκημα της Ομόνοιας-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Πήρε θέση ο Μητσοτάκης για τη Γάζα-«Να σταματήσει το Ισραήλ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν μένουμε σιωπηλοί»
Καρογιάν για Οδυσσέα-«Ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά δεν προωθείται με κουτσομπολιό ή φωτοβολίδες κρότου λάμψης»
Η ΕΕ εγκρίνει νέα αμυντική συμφωνία που ενδιαφέρει την Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα
Πιθανόν στο Βατικανό τον Ιούνιο η νέα συνάντηση αντιπροσωπειών για το ουκρανικό
Ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό στην Κρήτη-Έσπασαν εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Απαντά στις κατηγορίες της Ιεράς Συνόδου ο Τυχικός-Πολύωρη η συνεδρία
Μαθητές κουκουλοφόροι πίσω από τη φωτιά στο σχολείο στη Λεμεσό-Έκαψαν ελαστικά και έριχναν κροτίδες
Για οικονομικές διαφορές και διαφωνία για γυναίκα τα μαχαιρώματα στο Παραλίμνι-Υπό τετραήμερη κράτηση ο 65χρονος