Βασίλης Χρυσαλάς: Μεγάλη ευθύνη να είμαι προπονητής στην Ανόρθωση

Στις εμπειρίες και στις προπονητικές ικανότητες του Βασίλη Χρυσαλά, ανατέθηκαν οι τύχες της Ανδρικής ομάδας της Ανόρθωσης, η οποία σε λίγες μέρες και μετά από μακρόχρονη αποχή (ελέω της Τουρκικής εισβολής και κατοχής της γης που μας γέννησε, της αγαπημένης μας Αμμοχώστου) από τα δρώμενα στον Ανδρικό καλαθοσφαιρικό μας χώρο, επιστρέφει σε αυτόν, με στόχο να συνεχίσει από εκεί που άφησε, τη δική της ιστορία!

Ως γνωστόν, η Ανόρθωση θα μετάσχει στο Πρωτάθλημα της B2` και οι υποχρεώσεις της, θα ξεκινήσουν με την εκτός έδρας αναμέτρηση, στην οποία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Κοκκινοτριμιθιάς.

Ο κ. Βασίλης Χρυσαλάς, μίλησε στο Τμήμα Επικοινωνίας της Ανόρθωσης και παρακάτω, δημοσιεύουμε τη συνέντευξη του:

-Κύριε Χρυσαλά, μιλήστε μας πρώτα για τις εντυπώσεις σας, μέσα από τη μέχρι τώρα συνεργασία σας, με την Ανόρθωση:

«Είναι η δεύτερη χρονιά που βρίσκομαι σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο και το σημαντικότερο στοιχείο για μένα έχει να κάνει με τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Διοίκησης, προσωπικού και αθλητών, αυτό που λέμε δηλαδή ότι υπάρχει «πολύ καλή χημεία» και μια αίσθηση ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί από τη Διοίκηση στην ανάπτυξη των Ακαδημιών και των υποδομών του συλλόγου, το οποίο πιστεύω έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Υπάρχει αρκετή αγάπη για το μπάσκετ και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα παιδιά, στο να διαμορφώσουν σωστούς χαρακτήρες που θα τα βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία τους στην κοινωνία, πέρα φυσικά από τις γνώσεις που θα αποκτήσουν για το άθλημα».

-Είναι ιστορικής σημασίας, για την Ανόρθωση η επανεκκίνηση της δραστηριότητας της, στο χώρο της Κυπριακής καλαθόσφαιρας Ανδρών. Πως νοιώθετε καθώς θα είστε ο προπονητής της, σε αυτό το ιστορικό γεγονός;

«Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη που βρίσκομαι στη θέση αυτή, τη στιγμή της επανεκκίνησης της δραστηριότητάς της στο χώρο της B2 ανδρών και νομίζω ότι ήδη έχουμε όλοι καταλάβει πως βρισκόμαστε σε μια πολύ ιστορική ομάδα.

Από αυτήν την ομάδα, αντλούμε ενέργεια και θέληση για επιτυχίες και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγήσουμε την Ανόρθωση όσο ψηλότερα γίνεται, μαζί πάντα με τους φιλάθλους μας, οι οποίοι διψούν για να ξαναδούν την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί».

-Είναι έτοιμη η ομάδα για να φέρει εις πέρας την αποστολή της και σε γενικότερες γραμμές, να φθάσει στην επίτευξη των στόχων της;

«Για εμάς υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως έχουμε μία εντελώς καινούργια ομάδα και αυτό προϋποθέτει πολλές αλλαγές όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των γραμμών, σε οργανωτικό επίπεδο.

Γενικά είναι κάτι το διαφορετικό να έρχεσαι μετά από τόσα πολλά χρόνια στην Α2’ κατηγορία ανδρών και όλο αυτό χρειάζεται χρόνο προκειμένου να έχουμε το πρόσωπο που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Όλοι οι παίκτες μας έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και δουλεύουν καθημερινά για να εκπέμπει η ομάδα υγεία και να κάνει την πορεία που της αξίζει.

Θέλω επίσης να σταθώ στο γεγονός ότι η διοίκηση και όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα, με την παρουσία του προέδρου κ. Μικελίδη και του γενικού αρχηγού κ. Πασά, οι οποίοι έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να είναι όλα, όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια και την δουλειά τους, ταυτόχρονα με την στήριξη και την αγάπη του κόσμου, σύντομα θα βρεθούμε στο επίπεδο που θέλουμε».

-Τέλος, θα θέλαμε να μας αναφέρετε τη δική σας εκτίμηση για το πως βλέπετε το επικείμενο πρωτάθλημα της B2` κατηγορίας Ανδρών:

«Η Ανόρθωση ξεκινάει συνειδητά από το πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας. Προχωράμε βήμα – βήμα και χτίζουμε τις βάσεις για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα είναι καλύτερη από σεζόν σε σεζόν.

Όπως φτιάχτηκε η ακαδημία σύμφωνα με το όραμα του προέδρου κ. Μικελίδη, έτσι και θα γίνει και με την ομάδα των ανδρών, θα προχωρήσουμε με τον δύσκολο τρόπο»!

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Ένα βήμα πριν από την επίθεση στο Ιράν ο Τραμπ- Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»