Σάρκα και οστά πήρε το Κυπριακό Ίδρυμα για τη Θάλασσα

Σάρκα και οστά πήρε σήμερα, στη Λεμεσό, το Κυπριακό Ίδρυμα για τη Θάλασσα (CY-FOS), το οποίο στοχεύει να  διαμορφώσει το μέλλον της "Γαλάζιας Ανάπτυξης" της Κύπρου.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή άλλων φορέων σχετικών με την Γαλάζια Ανάπτυξη, μεταξύ αυτών και τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, την Αρχή Λιμένων, το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ, τη CYMEPA κ.α.
 
Η ιδρυτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία και του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή του ιστορικού χώρου του δημαρχείου Λεμεσού.
 
Σημείωσε ότι η πόλη είναι περήφανη για τη ναυτιλιακή της βιομηχανία, η οποία έχει προσφέρει στη Λεμεσό, μια σειρά από οφέλη, όπως είπε, μεταξύ αυτών αναγνώριση και κύρος.
 
Όπως αναφέρθηκε, κατά την παρουσία του Ιδρύματος, όραμα του είναι η διαμόρφωση του μέλλοντος της "Γαλάζιας Ανάπτυξης" στον τόπο μας και σκοπός του, να ενεργεί ως καθοδηγητική πλατφόρμα, ως προς το είδος της έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης που απαιτούνται για τους θαλάσσιους και ναυτιλιακούς τομείς και την εφαρμογή των δράσεων που θα προβλέπει η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Κύπρου.
 
Κατά τη διάρκεια της Ιδρυτικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν διεργασίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος το οποίο αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες και εμπλεκόμενους της “Γαλάζιας Ανάπτυξης” από δημόσιους, ιδιωτικούς, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς και άλλους φορείς.
 
Πρόεδρος του Ιδρύματος εξελέγη ο Eugen Adami, Διοικητικός Σύμβουλος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Ιακώβου.
 
Ο captain Adami ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για τη φιλοξενία και δώρισε στο Δήμαρχο μια σειρά από φωτογραφίες της Λεμεσού, του χθες και του σήμερα.
 
Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνέλευσης, έγινε παρουσίαση των μελλοντικών στόχων και της στρατηγικής του Ιδρύματος για τη Θάλασσα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων