Απαντά ο Κικίλιας για τα δύο «όχι» στην οικογένεια του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Τη δική του απάντηση για τα δύο «όχι» που είπε στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, δίνει ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κικίλιας αναφέρει πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο της χώρας, έχει εγκρίνει και καλύπτει πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στο παιδί και ανέρχεται στο ύψος του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σημειώνοντας πως ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ, παρουσιάζει βελτίωση.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Υγείας, όταν οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ ενημερώθηκαν για τη γονιδιακή θεραπεία, που χορηγείται στις ΗΠΑ, ζήτησαν από το ΑΥΣ τη μετάβαση του μικρού ασθενούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να υποβληθεί σε συνδυαστική θεραπεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύμα αλληλεγγύης από άκρη σε άκρη για τον μικρό Παναγιώτη-Όλοι μαζί μπορούμε

«Το ΑΥΣ έλαβε γνωματεύσεις από τους πλέον έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, έθεσε το θέμα σε διεθνές Συνέδριο, ερεύνησε τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δε συνηγορούν υπέρ της συνδυαστικής χορήγησης των δύο θεραπειών. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε και στην παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου της νέας γονιδιακής θεραπείας, την οποία αιτούνται οι γονείς και η απάντηση της εν λόγω εταιρείας είναι ότι αδυνατεί να πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής αγωγής για ασθενείς που ήδη λαμβάνουν άλλη θεραπεία, όπως στην περίπτωση του μικρού», υποστηρίζει στην ανακοίνωση  ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας σημειώνει πως ακολουθούν τις γνωματεύσεις των κορυφαίων ιατρών, καθώς το ζήτημα είναι επιστημονικό και όχι οικονομικό, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν περιπτώσεις που το ΑΥΣ έχει εγκρίνει και θεραπείες που φτάνουν τα 5 εκ. ευρώ, όταν οι επιστήμονες έτσι έκριναν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλοι μαζί δίπλα στον μικρό Παναγιώτη-«Κύπρος, γίνε ο ήρωας του»

«Σεβόμαστε απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά επίσης διαβεβαιώνουμε ότι έχει γίνει και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτη-Ραφαήλ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Δειτε Επισης

Τα σημάδια στο σώμα του 24χρονου από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι απαγωγείς-Το «βιογραφικό» των συλληφθέντων
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα
Στο Αυτόφωρο πέντε γυναίκες για pole dancing στα Ανάκτορα στην Κέρκυρα
Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής γιου επιχειρηματία στην Ελλάδα
Στο κάδρο της Αστυνομίας ο σύντροφος της νεκρής γυναίκας στη Νέα Χαλκηδόνα-«Την εκβίαζε και την πίεζε»
Αντιφάσεις, σκιές και νέα πρόσωπα κλειδιά στο θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό
Θρίλερ με τη νεκρή γυναίκα στη Νέα Χαλκηδόνα-Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι Αρχές
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην οικία της στη Νέα Χαλκηδόνα-Στραγγαλισμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία