Εκδήλωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό αύριο στη Λευκωσία

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό διοργανώνουν αύριο στη Λευκωσία το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδιστάν PYD, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» και η Πρωτοβουλίας Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το βράδυ, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εδώ και μια βδομάδα ο κουρδικός λαός δοκιμάζεται στα εδάφη της βόρειας Συρίας. Απέναντι σε μια νέα τουρκική εισβολή, αντάρτες και αντάρτισσες των YPG/YPJ ανέβασαν ξανά τα όπλα στους ώμους και αντιστέκονται γενναία ενάντια στο κτήνος που λέγεται Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Το ίδιο κτήνος, που στέλνει τα γεωτρύπανά του στις θάλασσες της τουρκοκρατούμενης Κύπρου, προτάσσει έναν υποτιθέμενο αγώνα κατά της «τρομοκρατίας» για να υποτάξει τους Κούρδους και τις Κούρδισσες που κατάφεραν να καθηλώσουν τους ισλαμοφασίστες του «Ισλαμικού Κράτους». Τούρκοι επιδρομείς, βγαλμένοι από τα πιο σκοτεινά κιτάπια της ιστορίας, λεηλατούν χωριά, δολοφονούν αμάχους και κατακρεουργούν κάθε αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμα», προστίθεται.
 
«Με αμερικανικά και ρωσικά δεκανίκια, η φασιστική Τουρκία επιχειρεί να καταστρέψει την περήφανη Ροζάβα. Ανενόχλητος, ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του, πατούν πάνω στο κόκκινο χαλί των ΗΠΑ και στην ένοχη ανοχή της Ευρώπης για να διαλύσουν τον εξεγερμένο κουρδικό λαό», σημειώνεται περαιτέρω.
 
«Από την ημικατεχόμενη Λευκωσία, στέλνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στους Κούρδους και στις Κούρδισσες των YPG/YPJ. Επιμένουμε στον κοινό αγώνα Κυπρίων και Κούρδων κατά της τουρκικής κατοχής. Αμφισβητούμε τους διαμεσολαβητές και καταγγέλλουμε τον τουρκικό ιμπεριαλισμό που απλώνει τα νύχια του στη Ροζάβα, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο. Αποτάσσουμε τους συμβιβασμούς και επιμένουμε στον ανένδοτο εθνικοαπελευθερωτικό, αντικατοχικό, αντιφασιστικό αγώνα των λαών μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
«Το Κουρδιστάν θα νικήσει. Η Ροζάβα θα προχωρήσει ελεύθερη και θα διδάσκει για πάντα πως οι λαοί που αγωνίζονται, δεν πεθαίνουν. Η κουρδική αντίσταση δείχνει τον δρόμο. Η ελευθερία της Κύπρου περνά μέσα από τα βουνά του Κουρδιστάν. Καλούμε σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον περήφανο κουρδικό λαό. Ο αγώνας είναι κοινός. Κερύνεια-Ρόζαβα-Ελευθερία-Κοινός αγώνας-Έξω η Τουρκία», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τ/κ περιουσιών-«Αποφασιστικό βήμα για ορθολογιστική διαχείριση»
Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που έκαψαν τη Μουρτζούκου
Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Λεμεσό και Πάφο λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Ποινικό αδίκημα η άσκοπη χρήση λάστιχου, αύξηση του ύψους των εξωδίκων-Ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή
Πρόταση Νόμου για δημιουργία Εθνικού Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών κατέθεσε ο Κάρουλας
Μ. Κεραυνός: Ενίσχυση προστασίας χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»