«Οι γυναίκες είναι το next big thing του ποδοσφαίρου»

Η καρδιά του γυναικείου ποδοσφαίρου κτυπάει στην Αθήνα αυτό το μήνα καθώς την ερχόμενη βδομάδα η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξενεί το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το κυπριακό ενδιαφέρον για το Athens Women’s Football Summit είναι μεγάλο όχι μόνο λόγω της συμμετοχής αρκετών κυπρίων ως συνέδρων αλλά και διότι ένας εκ των partner της Intelligent Business Forces (IBF) που διοργανώνει το AFWS, είναι Κύπριος. Πρόκειται για το Μάριο Αθανασίου, τον υπεύθυνο της IBF στην Κύπρο, καλό γνώστη των ποδοσφαιρικών δρώμενων, λόγω και της θητείας του ως συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ.
 
- Κύριε Αθανασίου, τι είναι αυτό που ωθεί την IBF στο να ασχοληθεί με το γυναικείο  ποδόσφαιρο;
Θεωρούμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει τεράστια προοπτική ανάπτυξης, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις στρατηγικές που εκπονούν η FIFA και η UEFA όσο και στους δείκτες ανάπτυξης που κατά καιρούς δημοσιοποιούν μέσα από τις έρευνές τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια 5ετία έχουν υπερδιπλασιαστεί οι γυναίκες που παίζουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, φτάνοντας πλέον τις 2.853, ενώ ενός συνόλου 1.3 εκατομμυρίων κοριτσιών και γυναικών που είναι εγγεγραμμένες ως ποδοσφαιρίστριες. Επίσης, το γυναικείο ποδόσφαιρο ξεπερνάει τα αγωνιστικά πλαίσια καθώς εκτείνεται σε τομείς όπως η ισότητα των φίλων. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που πιστεύουμε ότι οι γυναίκες είναι το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
 
- Τι θα ακούσουμε στο Athens Womens Football Summit;
Στην Αθήνα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά τόσες πολλές σημαντικές φυσιογνωμίες του γυναικείου ποδοσφαίρου στην ίδια σκηνή. Έχουμε την αντιπρόεδρο της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κα Brigitte Henriques, την Rupinder Bains μέλος του Δ.Σ. της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την Carolina Morace, σπουδαιότερη ιταλίδα ποδοσφαιρίστρια όλων των εποχών αλλά και τον Gilberto Silva, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2002. Μερικές από τις σπουδαιότερες decision makers στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, θα βρεθούν στην Αθήνα για να μεταφέρουν τις γνώσεις, τις απόψεις αλλά και τις εκτιμήσεις τους γι αυτό με το οποίο φαίνεται πως θα μας απασχολήσει σοβαρότατα την επόμενη δεκαετία.
 
- Γιατί κάποιος να το παρακολουθήσει;
Οποιοσδήποτε ασχολείται σήμερα με το ποδόσφαιρο ως παράγοντας, προπονητής, στέλεχος, δημοσιογράφος, χορηγός ή από οποιαδήποτε άλλη θέση, έχει πολλά να κερδίσει εάν αποκτήσει γνώση για το γυναικείο ποδόσφαιρο το οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα γίνει αναπόσπαστο μέρος τηςποδοσφαιρικής καθημερινότητας πολύ σύντομα. Είναι τεράστια η δυναμική του γυναικείου ποδοσφαίρου και ακόμα μεγαλύτερες οι προοπτικές που το συνοδεύουν.
 
- Ποια προβλέπετε ότι θα είναι η εξέλιξη στο γυναικείο ποδόσφαιρο, τα επόμενα χρόνια;
Τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχουμε  πολύ περισσότερα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερες γυναίκες να ασχολούνται επαγγελματικά, είτε ως ποδοσφαιρίστριες, είτε από άλλες θέσεις όπως στην προπονητική, διαιτησία, διοικητικά ή ως στελέχη. Πολύ σύντομα θα είναι υποχρέωση των συλλόγων να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν το γυναικείο ποδόσφαιρο ενώ έπονται ρυθμίσεις σε μισθολογικά θέματα και θέματα προβολής και τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτές οι αλλαγές θα προκαλέσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο από χορηγούς όσο και γενικότερα από εταιρείες που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο.
 
- Πέραν του AWFS, με τι άλλο  ασχολείται η IBF στο χώρο του ποδοσφαίρου;
Στην IBF κινούμαστε προς δύο κατευθύνσεις: το χώρο των επιχειρήσεων ευρύτερα και τον αθλητισμό, καθώς και οι βασικοί partners έχουμε αθλητικό – ποδοσφαιρικό background. Προσφέρουμε επαγγελματικές, συμβουλευτικές και άλλες υπηρεσίες σε εμπλεκόμενους στον  αθλητισμό, είτε είναι σύλλογοι, είτε χορηγοί, είτε stakeholders από άλλη ιδιότητα. Τέτοιες μπορεί να είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, χρηματοοικονομικές συμβουλές, ανάπτυξη ακαδημιών, επικοινωνία κ.α. Περισσότερα θα βρείτε στο https://ibfnow.com.

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)