Τελευταίο διάταγμα για τον 13χρονο αδελφοκτόνο, άδειασε η κλεψύδρα του χρόνου

Το τελευταίο διάταγμα νοσηλείας για τον 13χρονο που σκότωσε την εννιάχρονη αδελφή του, τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα, εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πρόκειται για το τελευταίο διάταγμα που με βάση τη νομοθεσία μπορεί να εξασφαλίσει το κράτος, καθώς ο ανήλικος δεν μπορεί να κρατείται πέραν του ενός χρόνου από τη μέρα που διαπράχθηκε το αδίκημα.
 
Στην προκειμένη περίπτωση, η καταληκτική ημερομηνία για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, είναι η έκτη Νοεμβρίου.
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o πατέρας του 13χρονου Βασίλης Φερεράρου, ανέφερε ότι το παιδί θα παραμείνει για θεραπεία στην Κύπρο, εκφράζοντας την ικανοποίηση του.
 
«Μόνο εγώ ξέρω τι πέρασα. Είναι σημαντικό ότι θα παραμείνει στην Κύπρο», ανέφερε ο πατέρας του 13χρονου, υποδεικνύοντας ότι ο γιος του χρειάζεται στήριξη, αγάπη και τις κατάλληλες θεραπείες ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει τη ζωή του.
«Θέλω το μωρό να είναι καλά και να είναι ασφαλή. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί του, να κάνει θεραπείες, να καταφέρει να επιστρέψει στο σχολείο. Θέλω να γίνει ότι πρέπει να γίνει, για το καλό του, αλλά και για το καλό και την ασφάλεια των άλλων».
 
Μάλιστα, ο πατέρας του 13χρονου, ανέφερε στον REPORTER, ότι ο γιος του αυτό τον καιρό σκέφτεται έντονα το έγκλημα που διέπραξε, αφού όπως του είπε ο γιος του, «παπά έκανα κακό, δεν ήθελα να το κάνω».
 
«Πήγα να τον δω και φορούσε ένα κοριτσίστικο καπέλο. Δεν ξέρω που το βρήκε. Τον ρώτησα γιατί το φορά και μου είπε “το φορώ γιατί είναι της αδελφής μου και για να είναι κοντά μου”».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Νετανιάχου: Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας η πιθανή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Προθεσμία ως την Τετάρτη το βράδυ στη Χαμάς από Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας