Στέλνουν φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ οι Γάλλοι

Μια ακόμη γαλλική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνει το Παρίσι, όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αίτημα της Αθήνας για γαλλικές φρεγάτες στο οικόπεδο επτά

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, τόνισε ότι υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο αυτό κατά τη συνάντησή του με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ.

«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε. 

Αποσαφήνισε πάντως ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή, αλλά εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων. 

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πάντως ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία. Αποκάλεσε ακόμα προκλητική ενέργεια την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ με τη συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Δείτε τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας στον ΣΚΑΪ
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Η Ριβιέρα στη Γάζα είναι προϋπόθεση για το τέλος του πολέμου
Γκάφα Αστυνομίας-Τον συνέλαβε γιατί ήταν στα επεισόδια στην Ομόνοια αλλά τελικά... συνέτρωγε στα Λατσιά
Πολύ κοντά σε στρατηγική συμφωνία για άμυνα και ασφάλεια Κύπρος και ΗΒ
Διευκρινίσεις Κόμπου για την ευρωπαϊκή συζήτηση για Ισραήλ-Χρειάζεται «ροή βοήθειας σε κλίμακα»
Κανονικά την 1η Ιουνίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Δόθηκε παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων
Επιστολή ΠΙΣ σε ΟΑΥ για τα προβλήματα στο λογισμικό του ΓεΣΥ-«Στοχοποιήθηκαν ιατροί από δικαιούχους»
Άλλους δύο συνέλαβε η Αστυνομία για τα επεισόδια στη Λακατάμια
Εντείνονται οι διεθνείς καταδίκες για το συμβάν στην Τζενίν
Έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του
Εκνευρισμένοι στα κατεχόμενα για την επικείμενη ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σέγκεν