Νοέμβριο το πόρισμα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση Μεταξά

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τους χειρισμούς της Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα που οδήγησαν στα ίχνη του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) έχει διορίσει τρεις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης με σκοπό να καταδειχθεί ποιοι ενεπλάκησαν και ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στην υπόθεση κι αν επέδειξαν και σε ποιο βαθμό ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
 
Πρόκειται για μέλος της Αρχής και δικηγόρο Άθω Κανναουρίδη, καθώς επίσης και τους δικηγόρους Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου, οι οποίοι διεξάγουν τις σχετικές έρευνες υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη.
 
Σημειώνεται ότι η τριμελής ανακριτική ομάδα ζήτησε και έλαβε παράταση για άλλους τρεις μήνες λόγω του τεράστιου ανακριτικού έργου και αναμένεται ότι εντός Νοεμβρίου η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι οι έρευνες προχωρούν κανονικά και έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του ανακριτικού έργου, προσθέτοντας ότι το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει τεθεί.
 
 Ο κ. Πασχαλίδης επανέλαβε ότι αν από την έρευνα προκύψουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα βρίσκεται το πρόσωπο που φέρει την ευθύνη.
 
Το πόρισμα των ανακριτών θα υποβληθεί προς την Αρχή, η οποία αφού το μελετήσει θα το αποστείλει, μαζί με τις δικές της εισηγήσεις, στον Γενικό Εισαγγελέα για λήψη απόφασης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα