Επιμένει για το τείχος ανοίγοντας νέες παρτίδες με τους Δημοκρατικούς

Για μια «ανθρωπιστική» κρίση και ταυτόχρονα μια κρίση ασφάλειας στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, η οποία όπως υποστήριξε παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, έκανε λόγο στο διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς που εκφώνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου επανέλαβε τη θέση ότι όλοι οι Αμερικανοί πλήττονται από την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση. Ο Τραμπ υπενθύμισε ξανά ότι ζητεί το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα κονδύλι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ανεγερθεί το Τείχος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε πως αφού το «αξιώνουν οι Δημοκρατικοί», θα συμφωνήσει το Τείχος αυτό να είναι «από χάλυβα και όχι από μπετόν». Επέμεινε ωστόσο ότι το Τείχος είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των συνόρων και για να σπάσει ο κατ' αυτόν φαύλος κύκλος της παράνομης μετανάστευσης ανθρώπων από τη Λατινική Αμερική, που πλήττει κυρίως, όπως επιχειρηματολόγησε, γυναίκες και παιδιά.

Οι αντιδράσεις των ηγετών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ήταν άμεσες: ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, έκρινε πως πρέπει να τερματιστεί η αναστολή λειτουργίας μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ενόσω συνεχίζεται ο διάλογος για την ασφάλεια των συνόρων.

Τέλος, η νέα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με το shutdown, έχει πάρει «ομήρους» τους Αμερικανούς.

Δείτε σε video όλο το διάγγελμα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Απειλεί την Google με μηνύσεις η Πρόεδρος του Μεξικού για τον... «Κόλπο της Αμερικής»
«Μοναχικός λύκος», είχε λευκό ποινικό μητρώο-Το προφίλ του Αφγανού που έπεσε σε πεζούς στο Μόναχο
Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ-Ανακοινώνει νέο πακέτο δασμών σε παγκόσμιο επίπεδο
Το αεροπλανοφόρο Harry Truman συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στην Αίγυπτο
Αυτό είναι το πόρισμα για το τρένο στα Τέμπη-«Έμφορτες με λαμαρίνες οι φορτάμαξες»
«Το έκανα για να ησυχάσουμε»-Το ιδιόχειρο σημείωμα του 59χρονου για την τραγωδία στις Σέρρες
Απειλές κατά ζωής για την υπόθεση των Τεμπών δέχθηκαν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Προσέκρουσε σε τοίχο η Ντι Κάρλο-Άκουσε «το όραμα της λύσης δύο κρατών» από τους Τούρκους
Πλαστογραφούσαν συμβόλαια εργοδότησης ποδοσφαιριστών-Χειροπέδες σε παράγοντες και ατζέντη
Δεν προέκυψε κάτι μεμπτό κατά της εταιρείας που ενοικίασε το μοιραίο όχημα που επέβαινε η άτυχη Ειρήνη