Γιόρτασαν και στην Αγγλία τα Θεοφάνια

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε για 55η χρονιά την Κυριακή των Θεοφανείων στο Μάργκεϊτ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, από τον Επίσκοπο Τροπαίου Αθανάσιο. 

Παρόντες ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και ο πρέσβης της Ελλάδας Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί άρχοντες, όπως ο Επίσκοπος του Ντόβερ, καθώς επίσης μέλη της παροικίας και φίλοι της Κύπρου. 

Ο κ. Ευρυβιάδης εξέφρασε την περηφάνια του για την κοινότητα των ομογενών, σημειώνοντας ότι οι παραδόσεις συνεχίζονται, εμπλουτίζοντας την πολυπολιτισμικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τοπικός βουλευτής και επικεφαλής της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο σερ Ρότζερ Γκέιλ, που τίμησε για 35ο συναπτό έτος την εκδήλωση, όσα δηλαδή και τα χρόνια του στο κοινοβούλιο, χαρακτήρισε «ένδειξη του σεβασμού για την ελληνοκυπριακή κοινότητα» το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώνεται για την εκδήλωση.

«Το λυπηρό, ωστόσο, είναι ότι και τα 35 αυτά χρόνια το νησί της Κύπρου τελεί υπό κατοχή από τουρκικά στρατεύματα. Οι συνομιλίες ελπίζουμε να αρχίσουν ξανά φέτος και θα ήταν καλό να καταστήσουν ορατή μία λύση και το νησί να επανενωθεί το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε ο σερ Ρότζερ.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και στο Σαουθάμπτον, με πρωτοβουλία της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Οι τοπικές αρχές παραχώρησαν άδεια για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη μαρίνα της πόλης.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ
Ένα ζευγάρι και το παιδί τους σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Επίθεση με ρουκέτες της Ρωσίας στην Ουκρανία-Δύο νεκροί και έξι τραυματίες