Στους 126 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες

Στους 126 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τροπική καταιγίδα στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
 
Η αρμόδια υπηρεσία NDRRMC στον τελευταίο της απολογισμό ανέφερε ότι 26 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στις περιοχές Μπικόλ Ανατολικό Βισάγιας, Καλαμπαρζόν και Μιμαρόπα.
 
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξήθηκε σε 675.777 άτομα ή 150. 877 οικογένειες, σύμφωνα με την NDRRMC.
 
Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την καταιγίδα που συνοδεύτηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις.
 
Η τροπική καταιγίδα που έπληξε την περιοχή στις 29 Δεκεμβρίου και εξασθένησε, ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν στις κεντρικές και βόρειες Φιλιππίνες, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες.
 
Περίπου 20 τροπικοί κυκλώνες πλήττουν τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και καταστρέφοντας σοδειές και υποδομές, όπως και επιβάρυνση σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κρατούμενος
Drones πάνω από το Madleen που πλησιάζει τη Γάζα-«Το Ισραήλ θα προσπαθήσει να καταλάβει το πλοίο»
Πεδίο μάχης το Λος Άντζελες-Οδοφράγματα και πλαστικές σφαίρες στις διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό
Νεαρή έπιασε τιμόνι υπό επήρεια ναρκωτικών-Συγκρούστηκε με όχημα 93χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά
Από την Μαδρίτη μέσω Βελιγραδίου έφτασαν στην Κύπρο τα 17 κιλά κάνναβης-Στο κελί οι δύο
Νέες αποκαλύψεις για Τραμπ και Μασκ-Ο καβγάς στον Λευκό Οίκο που σήμανε την αρχή του τέλους της σχέσης
Ένας νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντνιπροπετρόφσκ-Έκλεισαν αεροδρόμια στη Μόσχα λόγω drones
Xάος στο Λος Άντζελες μετά την εντολή Τραμπ να στείλει την εθνοφρουρά-Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια
Σοκ στο Βέλγιο-Δεκαεξάχρονος σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του και έβαλε φωτιά στο σπίτι τους
Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ο αστέρας του TikTok Κάμπι Λάμε επειδή είχε λήξει η βίζα του