Οι γυναίκες πήραν τη σκυτάλη στις διαμαρτυρίες των «Κίτρινων Γιλέκων»

Πολλές γυναίκες, μέλη των "Κίτρινων Γιλέκων" συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλουν και μία άλλη, "ασυνήθιστη", εικόνα του κινήματος, την επαύριον των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που σημαδεύθηκαν από βίαια επεισόδια.

Συναθροισμένες στα σκαλιά του σταθμού Οπερα -Βαστίλη, οι γυναίκες έψαλλαν τη "Μασσαλιώτιδα", κρατώντας κίτρινα μπαλόνια στα χέρια. Κατόπιν κύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας (Ρεπουμπλίκ).
 
"Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος", τόνισε στους δημοσιογράφους η 42χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδευσε από τη Μασσαλία και είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας "Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα" (Femmes gilets jeaunes) στο Facebook. "Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλλει μία ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος", πρόσθεσε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE