Η ηρεμία και οι τρεις λέξεις του Τζιωνή όταν επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Mε μια νέα αποκάλυψη ως προς τις αντιδράσεις του Λοΐζου Τζιωνή κατά τις υποδείξεις σκηνών που έκανε ο κατηγορούμενος, συνεχίστηκε το πρωί,ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Ο Τζιωνής χτύπησε το χέρι του στο πάτωμα και είπε πάλεψε σαν άντρας»
 
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας Πανίκος Μοδέστου, φωτογράφος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ενώπιον Δικαστηρίου, αφότου ο Τζιωνής τους υπέδειξε σημεία εντός του υπνοδωματίου όπου δολοφονήθηκε άγρια το ζεύγος Χατζηγεωργίου γονάτισε, χτύπησε το χέρι του στο πάτωμα και είπε επί λέξη «πάλεψε σαν άντρας».
 
Μόλις ο μάρτυρας άκουσε τον κατηγορούμενο, ένιωσε έντονη συναισθηματική φόρτιση, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο και ήταν κάτι που αποτυπώθηκε στη μνήμη του.
 
Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο Λοΐζος Τζιωνής κατά τις υποδείξεις σκηνών, «ήταν φιλικός, πρόθυμος και συνεργάσιμος».
 
Πέρα όμως από τις αντιδράσεις του Τζιωνή, ο μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου συνολικά 89 φωτογραφίες οι οποίες λήφθηκαν τόσο από την οδό Ζαλόγγου, όσο και από την οδό Σκιάθου, όπου έκανε υποδείξεις σκηνών ο αδελφός του Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού
 
Η αντεξέταση του δικηγόρου του Τζιωνή
Μετά την κατάθεση του μάρτυρα, έγινε η αντεξέταση του από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου, ο οποίος ρώτησε τον κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, κατά πόσο έβγαλε φωτογραφία τον Τζιωνή όταν γονάτισε, με τον μάρτυρα να απαντά αρνητικά.
 
Ακολούθως ο κ. Αναστασίου, ρώτησε το μάρτυρα με ποια παλάμη κτύπησε το χέρι του ο πελάτης του στο πάτωμα, με τον κ. Μοδέστου να απαντά «είναι λεπτομέρεια που δεν θυμάμαι».
 
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλε επίσης στον μάρτυρας ότι το περιστατικό που περιέγραψε ενώπιον Δικαστηρίου δεν έγινε ποτέ και έλαβε την απάντηση ότι «αυτή είναι δική σας θέση».
 
Πέρα από τη μαρτυρία του κ. Μοδέστου αναγνώσθηκαν οι καταθέσεις τριών αστυνομικών, οι οποίες θεωρήθηκαν ως παραδεχτά γεγονότα από όλες τις πλευρές, ενώ ακολούθως κατέθεσε η αστυφύλακας Χαριτίνη Χαρίτου, η οποία υπηρετεί στο τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Αρχηγείου Αστυνομίας.
 
Αφότου κατέθεσε τις τρεις συνολικά εκθέσεις που ετοίμασε στο Δικαστήριο, ακολούθως η υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την αντεξέταση της κ. Χαρίτου (μάρτυρας κατηγορίας).
 
Η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένταση στο αίτημα του Ανδρέα Αναστασίου και έτσι ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος για την ερχόμενη Δευτέρα στις εννέα το πρωί.
 
Μετά την αντεξέταση της κ.Χαρίτου αναμένεται να καταθέσουν άλλοι δύο μάρτυρες κατηγορίας.
 

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο της Λευκωσίας-Άγρια συμπλοκή, μαρτυρίες για μαχαίρια και ζημιές
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)