Ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχές στη Λεμεσό

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το ΣΑΛΑ επεξεργάζεται άμεσες τεχνικές λύσεις για άμβλυνση του προβλήματος που προέκυψε και για αποφυγή παρόμοιου περιστατικού απορροής ομβρίων υδάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων.
 
Αναφορικά με τα προβλήματα απορροής των ομβρίων υδάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, που έχουν σημειωθεί μετά τις έντονες βροχοπτώσεις την Τετάρτη 2/1/2019 στη συμβολή των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ο Δήμος Λεμεσού και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, ανακοινώνουν ότι το πρόβλημα αναμένεται θα επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην Ευρύτερη Αστική περιοχή βόρεια και νότια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.
 
Μετά από την πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την έγκριση των σχετικών πιστώσεων ανατέθηκε στο ΣΑΛΑ η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή συνολικού κόστους 28,5 εκ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενώ σύμβουλοι μηχανικοί για την ετοιμασία των μελετών ορίστηκαν από το ΣΑΛΑ και οι μελέτες που άρχισαν ήδη, αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2019, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2020 μετά από προκήρυξη προσφορών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Δειτε Επισης

Επιστολή στον Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου-Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άλλη μια επίθεση εναντίον διανομέα φαγητού στη Λεμεσό-Του έκλεψαν το μοτοποδήλατο
Το νεκρό καγκουρό μετά από μάχη και η παραλαβή από ζωολογικό κήπο... μυστήριο-Όσα υποστηρίζει ο 36χρονος
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Εξέλιξη στην υπόθεση Λαρένα για στημένους αγώνες-Έκλεισε με απόφαση Εισαγγελέα, σύμφωνα με την Αστυνομία