Το ορατό κίνητρο πίσω από τη φονική πυρκαγιά με φερόμενο «εγκέφαλο» τον ιδιόκτητη

Ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την φονική πυρκαγιά σε μπαράκι στο κέντρο της Λευκωσίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και έπειτα από την οποία έχασε τη ζωή της γυναίκα η οποία δεν πρόλαβε να εξέλθει από το φλεγόμενο κτήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή βόμβα! Χειροπέδες και στον ιδιοκτήτη της μπυραρίας για τη φονική πυρκαγιά
 
Μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων στοιχείων, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες αρχικά στον 32χρονο καταζητούμενο από τη Συρία εναντίον του οποίου υπήρχε μαρτυρία που τον τοποθετούσε στη σκηνή.
 
Ο 32χρονος ανακρινόμενος φαίνεται να έδωσε τους άλλους δύο, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 45χρονος ιδιοκτήτης της μπυραρίας που δήλωνε χθες στα ΜΜΕ ότι δεν έχει διαφορές με κανένα και εμφανιζόταν συντετριμμένος, ενώ ο άλλος είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, Ελληνοκύπριος 28 ετών, που επέβαινε ο εμπρηστής και υπάρχει μαρτυρία ότι μετά την έκρηξη εγκατέλειψε το μέρος.
 
Και οι τρεις ύποπτοι αναμένεται να ανακριθούν ούτως ώστε να διαφανεί το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εκ πρώτης όψεων φαίνεται ο 32χρονος και ο 28χρονος να εκτελούσαν οδηγίες του 45χρονου ιδιοκτήτη.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το μπαράκι ήταν ασφαλισμένο, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη από τις Αρχές, με ορατό σενάριο να θεωρείται ότι κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας ήταν η αποζημίωση.

Λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι μετά την εγκληματική επίθεση υπάρχει μία νεκρή, η Αστυνομία διερευνά το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, αυτό του φόνου εκ προμελέτης καθώς και ανθρωποκτονία και εμπρησμό. Ωστόσο στη συνέχεια αφότου διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για φόνο εξ αμελείας, τότε ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος για την εν λόγω φονική πυρκαγιά, θα είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας το οποίο επίσης επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.    
 
Οι τρείς ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ήταν άλλη μια εγκληματική ενέργεια ρουτίνας… Ένα θύμα στη μέση ενός λογαριασμού

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος ανέφερε ότι  οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ανακριτών.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό-«Δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, ενήργησε με δόλο»
Συντετριμμένος ο Τυχικός μετά την έκπτωσή του από τη Μητρόπολη-Αρνείται τα περί αποτειχισμού
Οι τρεις καταγγελίες που έριξαν τον Τυχικό από τον θρόνο της Μητρόπολης-Χειροτόνησε αποτειχισμένο στη Θεσσαλονίκη
Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
Ικανοποίηση ΥΠΕΣ για την έγκριση της πρότασης της Κυβέρνησης για ψήφο στα 17-«Εμπιστευόμαστε τους νέους μας»
Ομόφωνο ναι της Ολομέλειας για δικαίωμα ψήφου από τα 17-Σε ισχύ από τις Προεδρικές του 2028
Βελτίωση της ποιότητας του νερού δείχνουν οι έλεγχοι των Βάσεων στο Lady’s Mile-«Ασφαλείς για κολύμβηση»
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»
Συνέχεια με δύο νέους μάρτυρες στη δίκη Αϊκούτ-Τα δύο οχήματα και η καφέ βαλίτσα με τεκμήρια
Στις 25,000 οι αναχωρήσεις μεταναστών από το 2023-Ελέχθηκαν 40,000 αιτήσεις ασύλου, οι πλείστες απορρίφθηκαν