Πανδημοτική συγκέντρωση 1η Φεβρουαρίου στην Αθηένου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πανδημοτική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αθηένου την 1η Φεβρουαρίου 2019 για «διατράνωση της ομόφωνης απόφασης των Αθηενιτών για μη συνένωση τους σε άλλο Δήμο».
 
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο, της Ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε στον Δήμο σε σχέση με την προωθούμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις συνενώσεις Δήμων». Στη σύσκεψη της Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει ο Δήμαρχος, μετείχαν, όπως προστίθεται, τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας και ο Κοινοτάρχης, ενώ απουσίαζαν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων ο εκπρόσωπος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Επιτροπή «για τις συναντήσεις που έγιναν με διάφορα κόμματα και αρχηγούς κομμάτων και Κινημάτων στις οποίες γνωστοποιήθηκαν οι θέσεις του Δήμου Αθηένου και τονίστηκε η τελεσίδικη απόφαση να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μη πραγματοποιηθεί συνένωση της Αθηένου σε άλλο Δήμο».
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση  πανδημοτικής συγκέντρωσης στις 7 το βράδυ της Παρασκευής 1ης Φεβρουαρίου 2019 με στόχο τη διατράνωση της ομόφωνης απόφασης των Αθηενιτών για μη συνένωση τους σε άλλο Δήμο. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αθηένου».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «στην πανδημοτική συγκέντρωση πέραν των τοποθετήσεων του Δημάρχου και των κομματικών συνόλων του Δήμου Αθηένου, θα κληθούν να παραστούν και να τοποθετηθούν, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και οι βουλευτές της Επαρχίας Λάρνακας. Επίσης θα εγκριθεί ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στην Κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα».
 
Με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό της πανδημοτικής συγκέντρωσης έχει καθοριστεί συνεδρία της Επιτροπής για τις 7 το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Καλλινίκειου Δημοτικού Μεγάρου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Ομόφωνα «ναι» από τη Βουλή για παράταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία μέχρι τα 22 έτη
Μόνο το 35% αποφοίτων βρίσκει εργασία στον τόμεα του-Περιορισμένες ευκαιρίες πρακτικής
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία
Εν μέσω εντάσεων και αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ξενόγλωσσα προγράμματα
Νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών ενέκρινε η Βουλή-Όσα αλλάζουν
Πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Σημαντική και ξεχωριστή χαρακτήρισε τη συνάντηση Άτυπου Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος η Παναγιώτου
Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία