Εξηγήσεις και από Αναστασιάδη ζητά το ΑΚΕΛ για τις αναφορές «φωτιά» της Σταύρου

Μετά τις αντιδράσεις μελών και βουλευτών του ΑΚΕΛ, βγήκε και επίσημα το κόμμα δια του Εκπροσώπου Τύπου του Στέφανου Στεφάνου, για να εκφράσει την έντονη απαρέσκειά του στην τοποθέτηση της βουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Σταύρου σε «Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις», η οποία άναψε φωτιές στην Πινδάρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε φωτιές στον ΔΗΣΥ η Ελένη Σταύρου-Χαμός για το «Ελλάδα-Κύπρος-Ένωσις»
 
Προχωρώντας ένα βήμα παρά πέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει εξηγήσεις για τις τοποθετήσεις της Ελένης Σταύρου, με την υπόδειξη ότι πέραν από βουλευτής, είναι και σύμβουλος του Προέδρου για τα γεωστρατηγικά.
 
Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, «η Ελένη Σταύρου έχει δώσει διαβεβαίωση και πίστη στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εάν η άποψη της είναι ότι θα πρέπει να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να ενωθεί με την Ελλάδα -ένα σύνθημα άλλων εποχών που συνέβαλε τα μέγιστα για να οδηγηθούμε στην καταστροφή- για αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο πρόεδρος του κόμματός της εάν ενστερνίζονται τα όσα λέει η κ. Σταυρού».
 
Τόνισε μάλιστα, ότι η κυρία Σταύρου, πέραν από Βουλευτής του Συναγερμού, έχει εκφράσει και τη θέληση να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Συναγερμού στις επικείμενες Ευρωεκλογές.


Εκτός, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ενόψει Ευρωπαϊκών εκλογών σιωπήσουν για να μαζέψουν ψήφους από την ακροδεξιά στις επικείμενες εκλογές.
 
Για το Συναγερμό, ανέφερε, προφανώς το θέμα της συλλογής ψήφων είναι πιο σημαντικό από την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Δειτε Επισης

Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
A. Δημητρίου: Η θέση της Κύπρου είναι στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε λόγο και ρόλο
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»