LIVE: Επεισόδια έξω από τη Βουλή-Πετροπόλεμος, χημικά και μάχες με Αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, λίγη ώρα μετά την λήξη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Κουκουλοφόροι ξηλώνουν πεζοδρόμια έξω από τη Βουλή και πετούν πέτρες και μάρμαρα κατά των ΜΑΤ, ενώ έπεσαν τα πρώτα χημικά στην Αμαλίας, στο ύψος της Όθωνος.

Νωρίτερα οι κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα, πέτρες και κροτίδες ξανά κατά των ΜΑΤ, με τους διαδηλωτές να αποδοκιμάζουν.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές καλούν σε νέα συγκέντρωση, αύριο, στις 11 το πρωί.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ

«Βροχή» μολότοφ και ανθρωποκυνηγητό στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Εγνατία και 3ης Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο κινούνταν τα 100 άτομα που νωρίτερα είχαν επιτεθεί στην κατάληψη "Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο".

Η αστυνομία έστησε επιχείρηση για να εγκλωβίσει και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα. Τη στιγμή της επέμβασης οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και βρήκαν καταφύγιο στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

 Οι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα και πέταξαν και άλλες βόμβες μολότοφ και πυρσούς στο οδόστρωμα, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρων.

Λίγο μετά τις 21.00, οι κουκουλοφόροι εισήλθαν ξανά μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου και η ένταση εκτονώθηκε.

Νωρίτερα  στην οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένταση επικράτησε μεταξύ κουκολοφόρων που βγήκαν από την πορεία και αστυνομικών.

Οι κουκολοφόροι αναποδογύρισαν κάδους και πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν.

Η πορεία για την Μακεδονία συνεχίζεται στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Πύργο και οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες, υπό τον ήχο τυμπάνου, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά της Συμφωνίας και κατά των πολιτικών.

Υπενθυμίζεται πως συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν απευθύνει κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, πραγματοποιώντας πορεία, ενώ περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου κατά της Συμφωνίας, ύστερα από κάλεσμα του ΚΚΕ και πορεύονται σε κεντρικούς δρόμους.

 

Δειτε Επισης

Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο