Ζάεφ: Μπορεί να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξω το διαβατήριό μου

Την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε εκ νέου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, που παράλληλα δήλωσε ότι πιθανότατα να είναι ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα του που θα ανταλλάξει το διαβατήριό του με τα καινούργια που θα αναγράφουν τη χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Πιθανώς να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξω το διαβατήριό μου με ένα που θα αναγράφει την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Ήμουν ο πρώτος που είπα “ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για το λαό μας αλλά μας δίνει ελπίδα και προοπτική» είπε ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Alsat.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Ζάεφ είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου η Αθήνα θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Όπως γράφει το πρακτορείο Ibna, μόλις κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο Σύνταγμα της χώρας – το οποίο έλαβε το πράσινο «φως» πριν από μερικές ημέρες.

Το ίδιο πρακτορείο μεταδίδει ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της κύρωσης –τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο- οι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν τετ-α-τετ είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα για να επιβεβαιώσουν τα οφέλη της συμφωνίας.

 

Δειτε Επισης

Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία-Διερευνάται απόπειρα φόνου
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου