Παραιτείται ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ

Παραιτείται ο Αμερικανός διπλωμάτης Γουές Μίτσελ από τη θέση του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμοδίου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. 

Στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επικαλέστηκε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους για αυτή του την απόφαση. Η τελευταία ημέρα της θητείας του να είναι η 15η Φεβρουαρίου.

«Αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρώσει ό,τι ήθελα να κάνω από αυτή τη θέση», γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή, ενώ αναφέρεται στην επίτευξη ανάπτυξης μιας στρατηγικής για την Ευρωπή αλλά και στη βοήθεια που παρείχε στον Μάικ Πομπέο κατά τη μετάβασή του στη θέση του υπουργού μετά την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον τον Μάρτιο. 

«Εχει έρθει ο καιρός να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια για όσα έχουν υπομείνει εν τη απουσία μου τους τελευταίους μήνες», προσθέτει.

Σε συνέντευξή του σημείωσε ότι η παραίτησή του δεν αποτελεί διαμαρτυρία για τις πολιτικές της κυβέρνησης ή για την κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής, ενώ επαίνεσε τον ηγετικό χαρακτήρα και το όραμα του Πομπέο. «Εχει την πλήρη στήριξή μου», τόνισε και συνέχισε: «Αλλά πιστεύω ότι έχω εκπληρώσει το χρέος μου. Εκανα όλα όσα είχα έρθει για να κάνω. Τα παιδιά μου έχουν είναι πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή για εμένα από ότι ο κόσμος». 

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Μίτσελ έγινε ο πρώτος βοηθός υπουργός του κράτους της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ με την παραίτησή του επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της Γερουσίας ότι θα είναι και ο πρώτος που θα παραχωρήσει. 

Ο Μίτσελ εντάσσεται πλέον στην ευρύτερη ομάδα ανώτερων αξιωματούχων που αποχώρησαν από την κυβέρνηση Τραμπ στην αρχή του τρίτου έτους διακυβέρνησης, ενώ δημιουργεί επίσης μια ακόμη κενή θέση στις τάξεις ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών. 

Επί του παρόντος, έξι από τις 24 θέσεις περιμένουν την επιβεβαίωση της Γερουσίας, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Washinghton Post. 

Πηγή:kathimerini.gr

Δειτε Επισης

Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα εκτός ελέγχου μπούκαρε σε εστιατόριο στην Κίνα-Η στιγμή που 11χρονη έσωσε την αδερφή της