Ανεβαίνουν τα σκαλιά του Προεδρικού για το ΓΕΣΥ οι ασθενείς

Έχοντας ανά χείρας υπόμνημα με σχετικές προτάσεις και λύσεις που θα ανοίξει τον δρόμο για εφαρμογή του ΓΕΣΥ εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, ανεβαίνει σήμερα στον λόφο του Προεδρικού η ηγεσία  της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου.
 
Η συνάντηση των ασθενών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει στην παρουσία του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου με τους πρώτους πέραν από το υπόμνημα, αναμένεται να ζητήσουν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα για εφαρμογή του Συστήματος χωρίς καθυστερήσεις, ενώ θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τη στάση που τηρεί μερίδα της ηγεσίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Κουλούμας, σε συνέντευξη του στον REPORTER, χαρακτήρισε την εφαρμογή του ΓΕΣΥ μονόδρομο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση διαθέτει plan-B, το οποίο περιλαμβάνει εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Μάριος Κουλούμας στον REPORTER: Πολέμιοι του ΓΕΣΥ μερίδα του ΠΙΣ
 
Εκφράζοντας λύπη για τη στάση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου επισήμανε πως αυτό που ανέμεναν από την ηγεσία του ΠΙΣ είναι ότι θα ήταν πρωτοστάτης και δίπλα στους ασθενείς για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Είναι πραγματικά κρίμα, τόνισε με έμφαση.
 
Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κουλούμας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου -παρά τις όποιες αμφιβολίες και δικαιολογημένες ανησυχίες διατηρεί έναντι του Σχεδίου- θα συνταχθεί με τους ασθενείς και την κοινωνία στην υλοποίηση του ΓΕΣΥ, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν, ώστε το Σύστημα να βελτιώνεται καθημερινά.
 
Ο κ. Κουλούμας υπογράμμισε ότι το ΓΕΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί, βασίζεται σε πολύ γερά θεμέλια και πυλώνες, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν με επάρκεια και με ποιότητα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975