Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ εξελέγη ο Κωστής Ευσταθίου

Ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου εξελέγη στο αξίωμα του Αντιπροέδρου στο Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ),  για το έτος 2019. 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η εκλογή του κ. Ευσταθίου έγινε το πλαίσιο των εργασιών του 1ου Μέρους της Συνόδου, που άρχισαν τη Δευτέρα στο Στρασβούργο.
 
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη να διαμορφώνει την πολιτική γραμμή της για θέματα που απασχολούν τη Συνέλευση, να ετοιμάζει προσχέδια ψηφισμάτων, αλλά και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους, όταν αυτά υιοθετούνται από την ΚΣΣΕ. Ενισχύει επίσης τις επαφές με το Προεδρείο της Συνέλευσης, με τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Έχει επιπλέον την ευθύνη των επαφών της Ομάδας με το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς και τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Δειτε Επισης

Η ανάλυση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για Μουρτζούκου-Στην τηλεόραση πρόδιδε συνεχώς τον εαυτό της
Αποτιμά θετικά την έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αλλάζει η δομή στη δικαστική εξουσία, δημιουργείται νέο Διοικητικό Εφετείο-Οι μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε η Βουλή
Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία
Αποδέχτηκαν την συμβιβαστική λύση του Προέδρου για τις επιπρόσθετες μόνιμες θέσεις οι εκπαιδευτικοί
Κατέθεσαν άλλοι δύο μάρτυρες από την ΟΝΕΚ στη δίκη Γιαννάκη-Στο επίκεντρο ο φάκελος προσωπικού
Μονόλεπτη σιγή στην Ολομέλεια για τα θύματα στο Μαρί και τη πτώσης ελικοπτέρου της ΕΦ με πέντε νεκρούς
Πλησιάζει το ρεκόρ ζήτησης το ηλεκτρικό ρεύμα-Αγγίζει τα 1090 MW
Υπό κράτηση ο 35χρονος που συνελήφθη για τη ληστεία στην Αγία Νάπα