Αγνοείται για έβδομη ημέρα το δίχρονο που έπεσε σε πηγάδι στην Ισπανία-Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του

Το βραχώδες έδαφος επιβραδύνει τις προσπάθειες των διασωστών, που συνεχίζουν να σκάβουν προκειμένου να φθάσουν στον μικρό Γιουλέν, ο οποίος έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 100 μέτρων, πριν από επτά ημέρες στην Ισπανία.

Ο 2χρονος Γιουλέν Ροσέλ δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, από τότε που χάθηκε στο πηγάδι. Το παιδάκι είχε ξεφύγει της προσοχής του πατέρα του, που ετοίμαζε ένα πικ νικ στην περιοχή του Τοταλάν, στη Μάλαγα.

Η κάμερα που κατέβασαν οι διασώστες στο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών έπεσε πάνω σε έναν σωρό από πέτρες και χώμα, εμποδίζοντάς τους να ερευνήσουν περαιτέρω το σημείο. Μονάχα ένα σακουλάκι από καραμελίτσες, που το αγοράκι κρατούσε στο χέρι του και μια τούφα από τα μαλλιά του φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι ο 2χρονος βρίσκεται εκεί.

Παρά τον χρόνο που περνάει, η επιχείρηση συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τoν εντοπισμό του Γιουλέν. Eνα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ξεκίνησε από χθες να σκάβει ένα παράλληλο πηγάδι. Σε βάθος 60 μέτρων, μεταλλωρύχοι έχουν κατέβει για να σκάψουν μια στοά οριζοντίως προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο, όπου εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται το αγοράκι. Hλπιζαν ότι θα τα καταφέρουν έως αύριο. Oμως, το μηχάνημα, αφού έσκαψε περίπου 40 μέτρα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Sur, χτύπησε σήμερα σε έναν όγκο από πέτρες, που επιβραδύνουν την πρόοδο των εργασιών.

"Βρεθήκαμε μπροστά σε πέντε μέτρα γρανίτη" δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της περιοχής της Ανδαλουσίας Χουάνμα Μορένο. "Από τεχνικής άποψης, κάνουμε όσα είναι ανθρωπίνως δυνατό, όμως οι συνθήκες δεν βοηθούν. Ελπίζω πως αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε κάποιο θετικό νέο, όλα, ωστόσο, εξαρτώνται από τη φύση του υπεδάφους".

Οι αρχές αποφεύγουν να μιλήσουν για τις πιθανότητες το παιδί να είναι ζωντανό. Oμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπηλαιολόγων της Ανδαλουσίας, Χοσέ Αντόνιο Μπεροθάλ, σημείωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι επέζησαν δέκα ημέρες σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες του Γιουλέν, σε κατάσταση ύπνου, με τον καρδιακό ρυθμό τους σε επιβράδυνση, για να χρειάζονται λιγότερο οξυγόνο.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα El Pais, ο Ιβάν Καραβάνο, ένας παιδίατρος στο νοσοκομείο 12-Octubre στη Μαδρίτη εξήγησε ότι "σε ακραίες συνθήκες ο ανθρώπινος οργανισμός προσπαθεί να επιζήσει με απίθανους τρόπους". Το κρύο που επικρατεί στα πηγάδια, συνέχισε ο ίδιος, έχει διπλό αντίκτυπο. Θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις, "όμως σε αυτήν την περίπτωση θέλουμε οι επιπτώσεις να είναι ευνοϊκές. Κι αυτό διότι θα βοηθήσει το παιδί να συνεχίζει να επιβιώνει, διότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ο μεταβολισμός του ανθρώπου επιβραδύνεται και οι ιστοί προστατεύονται".

Εκατοντάδες διασώστες, μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για αυτήν την άνευ προηγουμένου επιχείρηση, την οποία παρακολουθεί η Ισπανία με κομμένη την ανάσα.

Δειτε Επισης

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκινά απολύσεις περισσότερων από 1.350 εργαζομένων
Το PKK ζητά την αποφυλάκιση του Οτσαλάν και εγγυήσεις ασφαλείας για την επιστροφή των μαχητών του στην Τουρκία
Ξεκινά η δίκη του οδοντιάτρου που δηλητηρίασε τη σύζυγό του-Έψαχνε «πώς φτιάχνεις δηλητήριο» στο διαδίκτυο
Διεθνής επιχείρηση κατά της σωματεμπορίας-Μικρά παιδιά μεταξύ των 1194 θυμάτων
Ζωντανή τουρίστρια που αγνοείτο επί 12 ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή στην Αυστραλία-«Τα κατάφερε υπό αδιανόητες συνθήκες»
Τραγικό παιγνίδι για δεκαεπτάχρονο στην Ιταλία-Καταπλακώθηκε από το τούνελ που έσκαψε στην άμμο
Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε τη 16χρονη κόρη του επειδή αρνούνταν να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok
Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία
Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
Ευρωβουλή για τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό-«Ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία»