Ανεβαίνει το ύψος του χιονιού στο Τρόοδος-Και σφοδρή χαλαζόπτωση στην περιοχή

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώνεται στην περιοχή των Πλατρών, ενώ οι δρόμοι από τις Πλάτρες προς το Τρόοδος όπως και οι άλλες ορεινές διαδρομές προς την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) από τον Αστυνομικό Σταθμό Πλατρών, το χιόνι στην κορυφή του Ολύμπου είναι στα 25 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους στα 15.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατολισθήσεις βράχων έχουν καταστήσει επικίνδυνο τον δρόμο Γεράσας – Καλού Χωριού.
        
Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία στους δρόμους Μαχαιρά – Λαζανιά και Μαχαιρά – Κιονιών.
       
Οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ λόγω χαλαζόπτωσης στην περιοχή Πλατρών – Τροόδους, η ορατότητα στο οδικό δίκτυο είναι περιορισμένη.
       
Ολισθηρός είναι ο δρόμος Πεδουλά – Προδρόμου, λόγω βροχόπτωσης.
       
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά το Παγκύπριο, οι δρόμοι ενδεχομένως να είναι ολισθηροί. 
        
Προτρέπονται οι οδηγοί να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα ανατολικά και βόρεια παράλια και ταραγµένη, στα δυτικά και νότια παράλια.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου νωρίς το πρωί δυνατό τοπικά να υπάρχει παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Αρχικά, τοπικά, τα φαινόµενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργά το απόγευµα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέµους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Δειτε Επισης

Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία
Αποδέχτηκαν την συμβιβαστική λύση του Προέδρου για τις επιπρόσθετες μόνιμες θέσεις οι εκπαιδευτικοί
Πλησιάζει το ρεκόρ ζήτησης το ηλεκτρικό ρεύμα-Αγγίζει τα 1090 MW
Σκεπτικισμό και αισιοδοξία εκφράζει η «πρωτοβουλία για μια ανθρώπινη Έγκωμη» για την κρατική έκθεση
Β. Πάλμας: Αναγκαία η διατήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων
Πρόταση νόμου από Ατταλίδου για μηδενικό ΦΠΑ σε πάνες και προϊόντα γυναικείας υγιεινής
Καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει τον Λεβέντ απέναντι στην Τουρκία η Ένωση Συντακτών
Πραγματοποιείται πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ-Χρονοδιάγραμμα δέκα ημερών για συγκλίσεις
Συνεχίζονται οι διαφωνίες Μεταφορέων Α' και Υπουργείου Μεταφορών-Ασταμάτητες οι διαβουλεύσεις
Πολλαπλές συντάξεις, εξοικονόμηση νερού, νόμος για τις συγκεντρώσεις στην ατζέντα της Ολομέλειας της Βουλής