Κατηγορήθηκαν γραπτώς οι δύο που άνοιξαν πυρ έξω από καφενείο στην Πάφο

Κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα τα δύο πρόσωπα ηλικίας, 27 ετών, που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών έξω από καφενείο σε χωριό της Επαρχίας Πάφου, το βράδυ της Κυριακής.

Οι 27χρονοι, που τελούσαν υπό κράτηση, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι  συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών χωρίς την άδεια του επιθεωρητή, ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, απειλή βιαιοπραγίας και δημόσια εξύβριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η καταγγελία έγινε 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, από 50χρονο που βρισκόταν στο καφενείο. Βάσει της καταγγελίας, διπλοκάμπινο όχημα χρώματος ασημί σταμάτησε στο δρόμο εξωτερικά του καφενείου και ο συνοδηγός του οχήματος έριξε δύο πυροβολισμούς με πυροβόλο όπλο στον αέρα. Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες, οι οποίοι στάθμευσαν το όχημα στο σημείο και ακολούθως εισήλθαν στο καφενείο.

Όταν οι θαμώνες ζήτησαν εξηγήσεις για τη ρίψη των πυροβολισμών, ένας εκ των δύο φέρεται να απείλησε τους θαμώνες, μεταξύ αυτών και τον παραπονούμενο, που ζήτησε εξηγήσεις. Τότε ο 27χρονος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 50χρονου, τον απείλησε και τον εξύβρισε.

Αμέσως οι υπόλοιποι θαμώνες παρενέβησαν και οι δύο αποχώρησαν με το όχημα τους.

Μετά την καταγγελία το ΤΑΕ Πάφου ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης και εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο 27χρονων, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται πως χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο διπλοκάμπινο όχημα.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες και στο όχημα του ενός ενώ παραλήφθηκαν και διάφορα τεκμήρια.

Ανακρινόμενοι και οι δύο προέβαλαν  διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον αστυνομικό σταθμό Παναγιάς σε συνεργασία με το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ν. Υπηρεσία για καταδίκη Ουγγαρέζων: Πρώτη υπόθεση που κρίθηκε με βάση άρθρο 303Α του Ποινικά Κώδικα
Δεκαπεντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λάρνακα (pic)
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα