Τέλη Φεβρουαρίου το νέο τετ α τετ Κιμ-Τραμπ

Στα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
 
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, το "δεξί χέρι" του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησαν την Παρασκευή προσπάθειες για να επιτευχθεί πρόοδος στις δεσμεύσεις που έγιναν στην σύνοδο κορυφής του Ιουνίου στην Σιγκαπούρη για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου , ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μετά τη συνάντηση Πομπέο και Κιμ Γιονγκ Τσολ, Αμερικανοί και Βορειοκορεάτες διπλωμάτες είχαν μια "εποικοδομητική" συνάντηση σε επίπεδο εργασίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα Στέφεν Μπάιγκαν θα ταξιδέψει στη Σουηδία το Σαββατοκύριακο για ένα διεθνές συνέδριο για την Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, η Νότια Κορέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση της διεξαγωγής μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ.

Στην ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας σημειώνεται ότι η Σεούλ ελπίζει η συνάντηση να αποτελέσει ένα "ορόσημο" για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018 στη Σιγκαπούρη. Σε αυτήν την ιστορική σύνοδο, την πρώτη μεταξύ Αμερικανού προέδρου και μέλους της δυναστείας των Κιμ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τάχθηκε υπέρ της "πλήρους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης