Βάζει βέτο το ΔΗΚΟ στη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΠΑ στα Δ.Σ. των Ημικρατικών

Ενώ η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, κάτι που αναμένεται να γίνει έπειτα από την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, πονοκεφάλους στο Προεδρικό προκαλεί το μήνυμα που, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, έστειλε το ΔΗΚΟ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά την πιθανή εκπροσώπηση στα Δ.Σ., μελών της Δημοκρατικής Παράταξης(ΔΗ.ΠΑ.).
 
Συγκεκριμένα, το ΔΗΚΟ φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Προεδρικό πως σε περίπτωση που διοριστούν στα Διοικητικά Συμβούλια στελέχη του κόμματος του Μάριου Καρογιάν, τότε το ίδιο δεν θ’ αποδεχθεί τους διορισμούς των δικών του στελεχών και δεν θα συμμετέχει στα Δ.Σ.  
 
Σημειώνεται πως το θέμα των διορισμών στα Δ.Σ. των Ημικρατικών Οργανισμών, συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρία της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, όπου αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επιθυμεί, το ΔΗΚΟ δεν θα πει όχι στην εκπροσώπησή του, αφού μια τέτοια εκπροσώπηση ενισχύει τον εποπτικό ρόλο του κόμματος έναντι του κυβερνητικού έργου.
 
Από την άλλη, απόφαση του Προεδρικού είναι όπως στα Διοικητικά Συμβούλια υπάρξει εκπροσώπηση πλείστων των ιδεολογικοπολιτικών χώρων, με διορισμούς-στην πλειοψηφία τους- ατόμων ευρείας αποδοχής.
 
Πάντως, παρά τις ενστάσεις του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του και να έχει ξεκαθαρίσει προ καιρού προς την ηγεσία του κόμματος ότι θα υπάρξουν και εκπρόσωποι της ΔΗΠΑ στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών. 
 
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε οι σχετικά ομαλοποιημένες το τελευταίο διάστημα σχέσεις του με τον ΔΗΚΟ, να διαταραχθούν εκ νέου και να χαθούν οι γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας, που με πολύ κόπο και μόχθο στήθηκαν τους τελευταίους μήνες.  
 

Δειτε Επισης

Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος