Συνεχίζεται η εκδίκαση των αγωγών για αποζημιώσεις στην υπόθεση Άστρασολ

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η εκδίκαση αγωγών, που καταχώρησαν οι ενάγοντες στην υπόθεση του εργοστασίου Αστρασόλ, με τις οποίες διεκδικούν αποζημιώσεις.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η υπεράσπιση των εναγόντων προέβη στην τελική της αγόρευση αναφορικά με πέντε συνολικά αγωγές, τέσσερις εκ των οποίων αφορούσαν σε κατοίκους της περιοχής που απεβίωσαν από καρκίνο λόγω του διχλωρομεθάνιου, που εξέπεμπε το εργοστάσιο.
 
Η πέμπτη αγωγή καταχωρήθηκε από υπάλληλο του εργοστασίου, ο οποίος επίσης ασθένησε με καρκίνο.  

Η απόφαση του δικαστηρίου γι’ αυτές τις αγωγές, αλλά και για προηγούμενες, που έχουν ήδη εκδικαστεί, θα εκδοθεί σε κατοπινό στάδιο. Στις 27 Φεβρουαρίου θα εκδικαστούν άλλες τρεις αγωγές με την υπεράσπιση να προβαίνει σε τελική αγόρευση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι έχει αποδειχθεί, στον απαιτούμενο βαθμό, ότι η λειτουργία του εργοστασίου της Astrasol δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία των εναγόντων, που κατοικούσαν γύρω από αυτό, αποδίδοντας ευθύνη «για πρόκληση καρκίνου λόγω ενεργειών ή παραλείψεων» εναντίον του Φοίβου Λιασή, Αστρασόλ Λτδ και της Δημοκρατίας.

Για τους άλλους εναγομένους, Σωτήρης Λιασή,Μαρούλα Λιασή,, Επίσημο Παραλήπτη ως εκκαθαριστή της περιουσίας της εταιρείας «Liasιs Shoelasts Company Ltd» & Δήμου Λατσιών, δεν είχε αποδειχθεί στον απαιτούμενο βαθμό οιαδήποτε ευθύνη έναντι των εναγόντων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο