Η μέρα της αλήθειας για τη συμφωνία Μέι-Βρυξελλών για το Brexit

Στην κρίση των βουλευτών τίθεται απόψε στο Λονδίνο η συμφωνία του Brexit στην οποία έχουν καταλήξει η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες.
 
Η χαρακτηριζόμενη ιστορική ψηφοφορία θα διεξαχθεί κάποια στιγμή μετά τις επτά το βράδυ τοπική, μετά το κλείσιμο της πενθήμερης συζήτησης από την κ. Μέι και μια σειρά ψηφοφοριών επί προτάσεων τροπολογιών που έχουν καταθέσει βουλευτές επί της κυβερνητικής πρότασης για έγκριση της συμφωνίας.
 
Η κυβέρνηση αναμένεται να υποστεί βαριά ήττα, με τις εκτιμήσεις των βρετανικών μέσων ενημέρωσης το πρωί της Τρίτης για τη διαφορά ψήφων στο αποτέλεσμα να κυμαίνονται από περίπου 100 έως και σχεδόν 230.
 
Η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ήττα που έχει υποστεί ποτέ κυβέρνηση στη Βρετανία ήταν το 1924, όταν η κυβέρνηση μειοψηφίας των Εργατικών υπό τον Ράμσεϊ Μακ Ντόναλντ είχε χάσει με 166 ψήφους διαφορά.
 
Ο βουλευτής των Εργατικών Χίλαρι Μπεν απέσυρε τη νύχτα δική του πρόταση τροπολογίας που απέρριπτε, τόσο τη συμφωνία του Brexit που έχει παρουσιάσει η Πρωθυπουργός όσο και το άτακτο Brexit. Αν η τροπολογία εγκρίνονταν τότε δεν θα διεξαγόταν ψηφοφορία επί της συμφωνίας.
 
Η απόσυρση της τροπολογίας δείχνει ότι οι Εργατικοί επιθυμούν τη μέγιστη δυνατή ήττα για την κυβέρνηση, πιθανώς πριν την κατάθεση πρότασης μομφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
 
Έμφαση δίνεται σε τροπολογία βουλευτή των Συντηρητικών που ορίζει ότι η συμφωνία θα γίνει δεκτή εφόσον η Ε.Ε. δώσει νομικές δεσμεύσεις για ένα backstop με ρητή ημερομηνία λήξης. Θεωρείται ότι αυτή η τροπολογία ίσως μετριάσει το εύρος της ήττας.

Δειτε Επισης

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα εκτός ελέγχου μπούκαρε σε εστιατόριο στην Κίνα-Η στιγμή που 11χρονη έσωσε την αδερφή της
Απίστευτη βιαιότητα στις ΗΠΑ-Λύγισε δίχρονη μέχρι να σπάσει η σπονδυλική της στήλη
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα
Απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κρατούμενος
Drones πάνω από το Madleen που πλησιάζει τη Γάζα-«Το Ισραήλ θα προσπαθήσει να καταλάβει το πλοίο»