Nεαρός με πλούσιο βιογραφικό στα χέρια της Αστυνομίας-Προς εξιχνίαση δεκαέξι κλοπές

Κοντά στην εξιχνίαση 16 συνολικά υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην επαρχία Λευκωσίας, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη προσώπου ηλικίας 35 χρόνων.

Στα ίχνη του υπόπτου έφθασαν τα μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σχετικά με διάρρηξη κατοικίας που διαπράχθηκε μεταξύ των ωρών 9.20π.μ. και 10.30π.μ., χθες Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στην περιοχή Λατσιών. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας κατήγγειλε τη διάρρηξη γύρω στις 12.00 χθες το μεσημέρι, αναφέροντας ότι από την κατοικία του κλάπηκαν κέρματα και ένα ξύλινο μπαούλο το οποίο περιείχε αριθμό κοσμημάτων και αριθμό χρυσών λιρών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην οικία του 35χρονου υπόπτου, όπου διενήργησαν έρευνα και εντόπισαν αριθμό κερμάτων και ένα ξύλινο μπαούλο, στο οποίο βρίσκονταν διάφορα κοσμήματα και χρυσές λίρες. Αφού ο 35χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή τους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Στη συνέχεια η περιουσία που ανευρέθηκε στην κατοικία του υπόπτου, αναγνωρίστηκε από τη σύζυγο του παραπονούμενου, ως η περιουσία που είχε νωρίτερα κλαπεί κατά τη διάρρηξη της κατοικίας της.

Ανακρινόμενος ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές της Αστυνομίας τη διάρρηξη της εν λόγω κατοικίας, καθώς και τηδιάπραξη ακόμη δεκα-τεσσάρων διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών και τη διάπραξη μίας κλοπής περιουσίας από κατάστημα.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, οι εν λόγω διαρρήξεις και κλοπές διαπράχθηκαν στην περιοχή Λατσιών, κατά το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου, 2018 και Ιανουαρίου, 2019.

Εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάση του οποίου αυτός συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρωί σήμερα, ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης των εν λόγω υποθέσεων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Τέσσερα διεθνή εντάλματα κατά Τούρκων υπηκόων για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στο Λευκόνοικο
Συνεχίζει να κρατά το στόμα του κλειστό ο 52χρονος για τον φόνο Αργυρού-Παραμένουν στο κελί οι ύποπτοι