Απορρίπτουν τα περί ευθυνών οι καταστηματάρχες για το τροχαίο με θύμα τον άτυχο Αντώνη

Οι καταστηματάρχες της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό, δεν φέρουν καμία ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, διαμηνύει ο εκπρόσωπος τους, Πόλυς Καττάσης, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν λόγω της αντίθεσης τους στη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας.

 Το θέμα, που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαετία, επανήλθε μετά το θανατηφόρο τροχαίο, το πρώτο του 2019, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Δημητρίου, η μοτοσικλέτα του οποίου συγκρούστηκε με όχημα 60χρονου, που επιχείρησε παράνομη στροφή δεξιά.
 
Σε ανακοίνωση του, ο κ.Καττάσης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου 36χρονου, τονίζοντας πως οι καταστηματάρχες της οδού δεν φέρουν  καμιά ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο, αφού όπως είπε, αυτό αφήνεται να εννοηθεί από κάποιους, λόγω της άρνησης των καταστηματαρχών να αποδεχθούν τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας.
 
Διερωτήθηκε δε, πώς μπορεί να φταίνε οι καταστηματάρχες για έναν οδηγό, ο οποίος παραβίασε το απαγορευτικό σήμα και έκανε στροφή δεξιά, ενώ σημείωσε ότι αυτό  το περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο.
 
Ο ίδιος θεωρεί πως κάποιοι  περίμεναν εδώ και καιρό κάποιο σοβαρό δυστύχημα στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη "για να αρπάξουν την ευκαιρία και να πουν πώς τάχα είναι επικίνδυνη οδός και ότι πρέπει να μπει διαχωριστική νησίδα για να μην υπάρχουν δυστυχήματα".
 
Οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι ανέρχονται σε σχεδόν 800, εμμένουν στη θέση τους ότι η διαχωριστική νησίδα δεν εξυπηρετεί κανέναν και ότι η δημιουργία της θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για τον κύκλο εργασιών τους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.
 
Υπενθυμίζοντας ότι, στα έργα διαπλάτυνσης της οδού προβλέπονταν επτά χώροι στάθμευσης για καλύτερη εξυπηρέτηση των προμηθευτών και των πελατών των καταστημάτων, ο Πόλυς Καττάσης είπε πως, αντί χώροι στάθμευσης, έγιναν πάρκα, πεζοδρόμια και υπαίθριο θέατρο " και μας άφησαν εμάς τους καταστηματάρχες στο έλεος του Θεού."
 
Απαίτηση των καταστηματαρχών, προσθέτει, είναι οι επτά χώροι στάθμευσης που προνοούσε το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου, "και μετά να συζητήσουμε για οποιανδήποτε νησίδα".
 
Ο κ.Καττάσης σημειώνει πως οι καταστηματάρχες της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη αντιμετωπίζουν πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, όπως συμβαίνει και με άλλους καταστηματάρχες και δεν είναι σε θέση να δεχθούν άλλο οικονομικό πλήγμα.

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο